Image

Новим президентом Карітасу України стала Тетяна Ставнича

0 Comments

22 липня 2021 року відкрилася зустріч локальних директорів мережі Карітасу в Україні. Чергова зустріч, яка зібрала 22 керівників місцевих благодійних фондів та керівництво національного офісу, розпочалась урочистим представленням нової пані Президента Карітасу України Тетяни Ставничої, яка приступила до виконання повноважень вже 1 серпня 2021 року.

Під час відкриття зборів о. Любомир Яворський, уповноважений представник на загальних зборах Карітасу України від Керівного центру «Патріяршої Курії» зачитав Декрет Отця і Глави Української греко-католицької церкви Блаженнішого Святослава, яким було надано благословення на виконання повноважень Президента Карітасу України пані Тетяні Ставничій. Крім того, спеціальною відзнакою Блаженнішого Святослава було відзначено багаторічне жертовне служіння пана Андрія Васьковича Карітасу та Церкві.

У коментарі для Департаменту інформації УГКЦ п. Тетяна Ставнича розповіла, що через молитву й роздуми вирішила прийняти запрошення очолити Карітас.

«Милосердя — це любов у дії. Це — наша віра, виражена у вчинках. Карітас є чимось, що кожен із нас потребує у своєму серці, зокрема для духовного зросту, розвитку особистого та спільнотного», — переконана вона.

«Найперше планую наново ознайомитися зі ситуацією в Україні, зокрема із самим Карітасом. Це — організація, яка відповіла на виклик війни, долаючи гуманітарну кризу. Завдяки своїй діяльності Карітас розрісся професійно й організаційно. Безумовно, що перший мій крок — це знайомство з людьми, які виконують благородну працю, допомагаючи людям у потребі», — сказала новоіменована президентка.

«Дуже ціную запрошення очолити Карітас, а відтак вдячна за можливість долучитися до місії Церкви — служити людям у потребі», — додала на закінчення Тетяна Ставнича.

Андрій Васькович, який очолював організацію майже 20 років, подякував присутнім за довгі роки ефективної та плідної співпраці задля допомоги потребуючим в Україні та висловив впевненість, що за нового керівництва мережа організацій Карітасу продовжить вдосконалювати свої соціальні сервіси та буде завжди готова прийти на допомогу найбільш вразливим категоріям населення.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь