Image

Нововолинські благодійники розповіли, що їм вдалося зробити за 10 років

0 Comments

В Центрі для дітей та сімей Карітасу Волинь відбувся круглий стіл з представниками соціальних служб міста, присвячений 10-річчю діяльності дитячих проектів в організації.

Захід відбувся з ініціативи працівників проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей», який діє завдяки фінансовій підтримці Карітас Австрії.

Запрошеними гостями були наступні організації: Служба у справах дітей, Нововолинський ЦСССДМ, Нововолинський ІРЦ та колеги з проекту «Соціальний Центр для дітей та молоді з інвалідністю».

Координатор Вікторія Скриннікова коротко розповіла про результати діяльності дитячих проектів за 10 років, основні досягнення та напрацювання. Більш детально зупинилася на презентації діючого проекту, його основну мету, цільову групу, діяльності секцій «Успішна дитина», «Мистецька студія», «Відповідальне батьківство», благодійні акції та партнерство.

Соціальний педагог Тетяна Галицька розповіла про діяльність секції «Я знаю свої права», яка спрямована на підвищення обізнаності дітей та батьків щодо своїх прав та обов’язків та поділилася з присутніми новітніми методами та інструментами по даному напрямку.

Соціальний працівник Олена Качорок розповіла про теми індивідуальних консультацій та запитів, з якими звертаються діти та їх батьки.

Тільки за минулий рік психологом Наталією Гавронською було надано 87 консультацій для 58 осіб, соціальним педагогом Тетяною Галицькою та соціальним працівником Оленою Качорок було опрацьовано 43 індивідуальних запитів для 68 осіб“, – зазначила вона.

Координатор проекту Анна Климович розповіла про діяльність Центру для дітей та молоді з інвалідністю, який діє в Карітас Волинь з 2018 року, про його мету та основні напрямки.

Вікторія Скриннікова окремо зупинилася на представленні основного документу, який забезпечує захист дітей в усіх аспектах діяльності організації – Політики Захисту Дітей.

Це джерело інформації та довідкового матеріалу, стандартів та кодексу поведінки для всіх працівників, волонтерів та інших осіб на посадах всіх рівнів, які працюють з дітьми в межах організації МБФ “Карітас України”. Впровадження Політики Захисту Дітей покращує обізнаність із фактом жорсткого поводження з дітьми в Україні, пропагує передовий досвід та забезпечує співпрацю між усіма сторонами для створення та підтримання безпечного середовища для дітей“, – зауважила вона.

Після каво-перерви відбувся міні-тренінг «Культура миру та миробудування».

Categories: News | Новини

Залишити відповідь