Image

Навчений та попереджений – значить озброєний!

0 Comments

05 серпня 2020 року в місті Бахмут пройшло навчання з убезпечення для працівників БО «БФ «Карітас Краматорськ» проєкту «Психосоціальний супровід для дітей та їхніх батьків/опікунів у  буферній зоні на сході України». В заході взяли участь 16 працівників організації.

Співробітники проєкту розглянули основи політики убезпечення, обговорили прийнятні правила поведінки, вчилися ідентифікувати порушення політики убезпечення, виконували практичні вправи, які допомогли їм краще засвоїти матеріал.

Тренер, юрист БО «БФ «Карітас Краматорськ» Максим Алєксєєв зазначив, що світова спільнота фокусується на убезпеченні. Спеціаліст привів яскраві приклади потужних скандалів, які негативно вплинули на розвиток організацій.

«Сексуальні домагання, експлуатація, наруга, булінг, зловживання порушують права людини та підривають базові цінності організації. Запобігання такій поведінці, підтримка постраждалих та швидка, доречна й ефективна відповідь -наш спільний пріоритет. Будь-які форми сексуального домагання, сексуальної експлуатації та наруги є неприйнятними та заборонені в Карітасі», – зазначив експерт.

Координатор проєкту Євен Кулік наголосив: «Дійсно, наразі Карітас докладає максимум зусиль для забезпечення безпечного середовища для працівників, яке вільне від будь-якого виду дискримінації та домагань на робочому місці, включаючи сексуальні домагання. Я переконаний, що за потреби наша організація серйозно розгляне всі інциденти та вчасно розслідує звинувачення».

«Заходи такого плану доцільні та важливі, адже завдяки їм можна отримати важливі знання щодо протидії зловживань та ефективного алгоритму дій»,-зазначила соціальний працівник проєкту Сабініна Марія.

Учасники активно ставили питання, проводили обговорення, аналізували власний досвід. По закінченню навчання кожен мав змогу перевірити знання та пройти онлайн тестування.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь