Image

На всеукраїнській зустрічі Карітас Львів презентував результати діяльності з активізації соціального служіння на парафіях

0 Comments

10-11 лютого 2020 року, у приміщенні реколекційно-відпочинкового центру «Світлиця» в Брюховичах відбулась робоча зустріч єпархіальних команд всеукраїнського проєкту «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні».

14 єпархіальних команд підсумовували результати діяльності у 2019 році і подавали плани 2020 року.

Команда БФ «Карітас-Львів УГКЦ» на чолі з синкелом соціального служіння о. Андрієм Сенейком представила досягнення і виклики 2019 року і напрямні подальшого розвитку соціального служіння на 2020 рік у Львівській Архиєпархії УГКЦ.

Проєкт «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» у Львівській Архиєпархії УГКЦ реалізовується вже третій рік поспіль з благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Високопреосвященного Владики Ігоря та відповідно до затвердженої Синодом єпископів УГКЦ Стратегії розвитку соціального служіння УГКЦ.

Стартувавши з грудня 2017 року з ініціативи Карітасу України і Відділу соціального служіння УГКЦ, проєкт охопив у Львівській Архиєпархії 27 парафій, де були ініційовані і створені осередки парафіяльних Карітасів (спільнот соціального служіння). Ці парафії відвідувала команда, яку очолив о. Андрій Сенейко, директор БФ «Карітас – Львів УГКЦ». До складу команди увійшли о. Василь Тузяк – спеціаліст з наставництва і картографування, і Любомира Бурка – спеціаліст з комунікацій і промоції. У кожній парафії впродовж року було проведено 6 тематичних навчальних зустрічей, де використовувались матеріали посібника для організації соціального служіння у парафіях «Любов’ю служіть один одному».

На цих зустрічах працівники Карітасу ділились досвідом щодо визначення потреб, залучення ресурсів, планування, комунікації, координації і співпраці тощо. У 2019 році представники всіх спільнот мали нагоду зустрітись на чотирьох одноденних зустрічах-тренінгах у Львівській Духовній Семінарії, реколекційному центрі «Світлиця», де вони вчились писати проєкти, розповідали про своє служіння на парафіях. Для священників і відповідальних за соціальне служіння парафіян проводились консультації, спільні акції і заходи. Активні миряни долучались до акцій «Шкільний портфелик», «Стань помічником Святого Миколая» тощо.

Цього року до виконання проекту залучено 13 парафій, де душпастирі та лідери парафіяльних спільнот прагнуть заснувати або активізувати соціальне служіння:

1. Парафія св. влкмч. Димитрія, с. Ремезівці, Золочівський р-н, Поморянський деканат; о. Роман Кісіль.
2. Парафія Успення Пресвятої Богородиці, с. Струтин, Золочівський р-н, Поморянський деканат, о. Іван Медвідь.
3. Парафія свв. Жінок Мироносиць, с. Вороняки, Золочівський район, Поморянський деканат, о. Михайло Смолінський.
4. Парафія Пресвятої Тройці, с. Поморяни, Золочівський район, Поморянський деканат, о. Ярослав Котлінський.
5. Парафія Святого Миколая, с. Відники, Пустомитівський район, Звенигородський деканат, о. Богдан Карпляк.
6. Парафія свв. Володимира і Ольги, с. Бірки, Яворівський район, Янівський деканат, о. Ігор Микуш.
7. Парафія св. влкмч. Юрія, м. Яворів, Яворівський район, о. Володимир Гавриленко.
8. Парафія Преображення ГНІХ, Скнилів, Сокільницький деканат, о. Тарас Байцер.
9. Парафія Різдва Пресвятої Богородиці, с. Старичі, Яворівський район, Янівський деканат, о. Богдан Печара.
10. Парафія Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, Львів, вул. Наукова, 23/4, Франківський деканат, о. Михайло Сарабаха.
11. Парафія Святої Софії, Львів, вул. Ів. Франка, 121, Галицький деканат, о. Тарас Савчук.
12. Парафія св. Василія Великого, Львів, вул. Стельмаха, 3, Шевченківський деканат, о. Володимр Гоцанюк.
13. Парафія Зіслання Святого Духа, с. Наварія, Пустомитівський район, Сокільницький деканат, о. Ігор Гарась.

Повідомила п. Любомира Бурка, менеджер з комунікацій БФ «Карітас – Львів УГКЦ»

Categories: News | Новини

Залишити відповідь