Image

На теренах Київської Архиєпархії створили благодійний фонд «Карітас-Житомир»

0 Comments

4 липня 2019 року в Житомирі було засновано ще один осередок благодійності – Благодійний Фонд «Карітас-Житомир»!

«У родині Благодійних фондів «Карітас» відбулася знакова подія. Новостворений Карітас Житомир провів свої перші масштабні благодійні акції. За сприянням Благодійного фонду «Карітас Київ» та Food Bank Ukraine було проведено три благодійні акції, що мали на меті допомогти потребуючим людям з продуктами харчування», – про це повідомив Протоєрей Віталій Сидорук, Протопресвітер Житомирський, та директор благодійного фонду.

Як розповів душпастир, поштовхом до створення благодійного фонду «Карітас-Житомир» стала його постійна робота у парафії: «Працюючи із людьми різних соціальних верств, я зауважив, що виникла велика потреба у наданню різної допомоги людям не лише міста Житомир, а й цілої Житомирської області. Тому, сьогодні наш фонд активно працює у Житомирській області над допомогою в адаптації соціально незахищеним верствам населення. Зараз плануємо більше працювати для людей з інвалідністю, щоб їм допомогти інтегруватись у суспільство», – сказав священник.

«Так, перша акція відбулася в Інклюзивному читальному залі Житомирської обласної наукової бібліотеки ім. О. Ольжича. Її цільовою аудиторією виступила непрацююча молодь з інвалідністю. Друга акція була організована в соціальному гуртожитку Українського товариства сліпих, а націлена на людей з інвалідністю по зору та їх родини. Третю акцію представники фонду провели для внутрішньо переміщених осіб», – розповів директор овоствореного Карітасу, о. Віталій Сидорук.

Підписуйтесь на сторінку Карітасу Житомир у Фейсбуці: https://www.facebook.com/Caritas.zt/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь