Image

Маски все ще бережуть людські життя

0 Comments

Ковід не відступив, а тому нам всім варто пам’ятати про засоби безпеки проти пандемії. І головний з них – маска.

Нещодавно, в рамках грантового конкурсу від Карітасу Маріуполь, декілька громад отримали фінансування від Простору Підтримки на пошиття масок.

Громада із селища Новоандріївка отримала змогу придбати швейні машинки та тканину, щоб кожен мешканець селища отримав по дві багаторазові маски. Громада чудово справляється зі своїми цілями, та навіть більше – тканини виявилося забагато, тому вони вирішили допомогти лікарням, і частину масок передали до ЛШМД Маріуполя та представників інших громад.

Селище Свободне займається пошиттям масок ще з самого початку пандемії. За цей час вони встигли пошити маски для всіх мешканців їх селища та багатьох сусідніх сіл.

Громади Маріуполя теж не відстають – тож, Маріупольське товариство німців Відергебурт теж отримали від Карітасу грант на проект «Дитяча безпека». В планах у громади пошиття більш ніж 2500 масок, на сьогодні 400 масок вже передано в дитячі садки, школи та інші дошкільні установи.

А от Товариство Червоного Хреста взагалі встигли вже перевиконати свої плани по гранту від Простіру Підтримки – планували пошиття близька 2000 масок, а роздали вже 2500. І це ще далеко не кінець проекту.

Тож дякуємо нашим громадам за активну участь у боротьбі з пандемією. Не забуваймо мити руки, тримати дистанція та носити маски – ці прості та нескладні правила допомагають рятувати життя!

Центр розвитку громад працює в рамках проекту “Створення соціальних центрів для посилення можливостей подолання труднощів та розвитку потенціалу самодопомоги постраждалих від конфлікту людей і громад в Україні” за підтримки Карітасу Німеччини та Карітасу України.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь