«Великодній виграш» у Дрогобичі

Карітас організував благодійну лотерею і ярмарку у Дрогобичі
22.04.2011

У Дрогобичі  на Львівщині відбувся фінальний розіграш благодійної акції «Великодній виграш». Це акція, яку Карітас традиційно проводить перед пасхальними святами з метою збору

коштів для потребуючих  осіб.

Кожен учасник акції, придбавши лотерейний білетик, з нетерпінням чекав дня фінального розіграшу із надією на перемогу. І саме 17 квітня, свято Вербної Неділі, супроводжувалося розіграшем призів у Народному Домі в м. Дрогобич. В залі панував ажіотаж і хвилювання. Це свідчило про нетерплячість учасників лотереї, більшість яких – молодь. І це не дивно – адже призи, що розігрувалися, виправдовували їх поведінку: путівки у літні табори Польщі, комп’ютер, флешки, мобільний телефон, шкільне приладдя тощо.

Також того дня в Дрогобичі проводилась виставка-продаж творчих робіт дітей і молоді, з якими працює місцевий Карітас в рамках центру соціальної адаптації і реабілітації для людей з особливими потребами «Дивовижні долоні». Всі мешканці міста та його гості мали можливість придбати сувеніри-вироби з бісеру, вітальні листівки, картини, виконані в техніці випалювання, вази в техніці «декупаж».

Виготовляючи ці сувеніри, діти та молодь з вадами розумового чи фізичного розвитку вкладають частинку своєї душі. Створення сувенірів – це одне з їх основних і улюблених занять. Таким чином, вони реалізовують свій творчий потенціал, яким наділена кожна дитина, також соціалізуються і стоваришовуються. Їх дуже тішить, коли люди милуються, захоплюються та купляють їх роботи. Так вони відчувають себе потрібними, бачать, що оточуючі їх поважають і цінують.