Image

У Коломиї волонтери Карітасу роздали перехожим подарунки від «Фудбенк»

0 Comments

22.08.12, Коломия
Щоби повернути віру людям у те, що справжнє добро не вимагає нічого замість і воно існує і нинішньому суспільстві, Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії провів нещодавно благодійну акцію просто на вулицях Коломиї.

Вже багато років місцевий Карітас співпрацює з компаніями «Чіпіта» та київською міською благодійною фундацією «Фудбенк». Останні регулярно постачають у Коломию різні смаколики. Цього разу подарували потребуючим 72.000 круасанів.

За місяць працівники Карітасу розповсюдили 68.000 рогаликів з різними начинками серед підопічних благодійного фонду, а також у заклади соціального забезпечення. Останні ж 4.000 круасанів вирішили роздати звичайним перехожим на вулиці. У якості волонтерів залучили дітей, які відвідують Карітас.

Таким чином, змалку діти навчаться допомагати іншим.

Спочатку коломияни з недовірою поставилися до такої щедрості, з острахом приймали з дитячих рук ласощі. Але не минуло і десяти хвилин, як біля Музею писанкового розпису не було і яблуку куди впасти. Люди, від малого до старого, обступили волонтерів у надії отримати безкоштовний десерт до чаю.

«Я ніколи б не подумала, що прогулюючись «стометрівкою», можу отримати подарунок, – весело розповідає Ірина Волошенюк. – Навмисно взяла два круасани. Один подарую своєму чоловікові. Велика подяка за приємні сюрпризи Карітасу!».

Діти ледь встигали розпаковувати ящики з рогаликами, як ті вмить порожніли. Ажіотаж на площі помітили навіть музейні працівники. Маленькі волонтери їх теж пригостили, за що вдячні музейники запросили дітей переглянути постійно діючу експозицію писанок.

«Сир безкоштовним буває лише у мишоловці, переконані українці. Їхню недовіру до простих виявів доброти можна зрозуміти, тому що сьогодні за «просто так» мало що буває.

Пам’ятаєте мультфільм, в якому звірята один одному дарували букет й зі здивуванням приймаючи квіти питали що має бути взамін, натомість у відповідь чули лише: «Просто так!»?». Ми раді дарувати людям приємність і тепло, ? ствердив після акції директор організації Сергій Триф?як.

Categories: Новини

Залишити відповідь