Image

Карітас Київ і молодіжний клуб лідерів «МоКоЛад» закликають громадськість допомогти онкохворим дітям

0 Comments

04.11.11
Карітас Київ став співучасником допомоги онкохворим дітям завдяки участі у акції-проекті «Хочу Жити! Дружити! Радіти!». Цей соціальний проект представляє фотовиставку молодого фотожурналіста Євгена Малолєтки про дітей з онкологічними захворюваннями, щоб привернути увагу суспільства до проблем і причин онкологічних захворювань дітей в Україні, ? повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ „Карітас Київ”.

Проект створений з метою:
– провести розвиваючі уроки та спеціальні ігри для хворих дітей;
– зібрати кошти на лікування та придбання медикаментів для дітей;
– показати, що молоде покоління турбується станом розвитку даного захворювання в Україні.

Програма заходів включає:
23-25 жовтня 2011 р. – проведення спеціальної програми для розвитку дітей в «Національному Інституті Раку».
31 жовтня – 6 листопада 2011 р. – Фотовиставка Сергія Малолєтки про дітей з онкологічними захворюваннями в рамках проекту «Хочу Жити! Дружити! Радіти!» у Київському міському Будинку Вчителя (вул. Володимирська, 57).
7 листопада 2011 р. – Благодійний вечір у рамках якого будуть зібрані кошти для придбання медикаментів для Національного інституту раку, початок о 19.00.

Організаторами та ініціаторами проведення даного заходу виступила команда молодих людей віком від 20 до 30 років, які представляють молодіжний клуб лідерів «МоКоЛад». Свого часу, ці люди, були першими, хто знаходився на початку розвитку лідерського руху шкільного самоврядування в Україні.

Нині – це журналісти, працівники державних установ, менеджери різноманітних компаній, директори міжнародних представництв в Україні. Це люди різні за вподобаннями, інтересами, віком та освітою, але вони усі мріють змінити нашу країну, бо їм не байдуже місце на землі, де вони народилися. Вони дотримуються девізу: «У кожного з нас є шанс спокійно прожити і піти непоміченим або змінити цей світ». І вони змінюють!

До заходу долучилися різні організації, в тому числі і київський Карітас, який регулярно долучається до системних дій по профілактиці і запобіганню онкозахворювань, також допомагає у лікуванні дітям, що хворі на рак.
«Ми хочемо жити у щасливій та здоровій країні!Ми маємо говорити про проблеми та вирішувати їх!», ? заявляють організатори заходу.

Про автора
Євгеній Малолетка – працював фотожурналістом в “PHL” (Information agency), Ukrafoto, Міністерстві транспорту та зв`язку, фоторедактором сайту NEWSRU.UA. Нині працює фотожурналістом TSN.ua. Впродовж декілька років займався зйомками історії про дітей з онкологічними захворюваннями у «Національному Інституті Раку». Вік ? 23 роки.

Роботи автора можна переглянути тут:
www.flickr.com/photos/cyberpunkzzz
Веб-сторінка Карітасу Київ:
www.caritas-kiev.org.ua

Categories: Новини

Залишити відповідь