Image

Літо під звуки обстрілів

0 Comments

В рамках проекту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході» Карітасу Краматорськ протягом всього часу літніх канікул проводяться пришкільні табори в селах та селищах міського типу буферної зони. А саме – с. Луганське, смт. Миронівский, с. Берестове, с. Верхньокам’янське та с. Званівка, с. Орлівка в Бахмутському районі.

Час літніх канікул для дітей – це весела і яскрава пора. Це насичений і веселий час, коли хочеться відпочити та не клопотатися через дрібниці.

Одні родини везуть дітей на море, інші – у сосновий ліс, на берег річки, або відправляють до бабусі, але є і такі діти, що влітку нікуди не їдуть. Вони залишаються вдома та чують голоса війни, чують обстріли.

Саме тому важливим завданням проекту є забезпечити змістовний та повноцінний відпочинок дітям, що знаходяться на лінії розмежування.

Впродовж трьох літніх місяців вихованці літніх таборів Карітасу Краматорськ з 6 локацій беруть участь у цікавих заходах, конкурсах, вікторинах, спортивних змаганнях. Дозвілля дітей насичене цікавими екскурсіями та захоплюючими справами. Дітлахи співають пісні, малюють, танцюють, беруть участь у флешмобах, багато фантазують на майстер-класах та творчих заняттях.

Тут діти цікаво та з користю проводять свій час −відпочинок став для них насиченим, пізнавальним і…шаленим. Але всі емоції, отримані у таборі, – це чітко продумана і клопітка робота навчених працівників проекту «Психосоціальний супровід (ПСС) для дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході».

У таборах Карітасу діти не лише відпочивають, але й знаходять нових друзів. Виховний процес тут поєднує відпочинок, спільну діяльність, інтерактив та спорт.

Щиро бажаємо усім нашим діткам гарних канікул, теплого сонечка та безхмарного блакитного неба над головою!  

Відгуки про табір «Карітас»:

Табір «Карітас» – чудовий. За літо я отримала море гарних вражень та заряд позитиву. У мене не було ні хвилини для ледарювання – кожної години ми чимось займалися: готувалися до конкурсів, грали на свіжому повітрі, займалися з педагогами, грали у настільні ігри чи дивились фільми. Кожен день у таборі був не схожий на інший. Я познайомилась з багатьма дітьми і завела нових друзів.

смт. Миронівський , Олена 12 років.

«Для багатьох батьків із різних причин такий спосіб оздоровлення дитини є єдино можливим. Далеко не кожна сім’я може відправити свою дитину на море або в дитячий санаторій. Оздоровлення ж у пришкільному таборі «Карітас» – для нас порятунок! Весь літній час з дітьми працюють досвідчені педагоги. Наші діти –отримують масу задоволення та позитиву, гарно відпочивають, активно проводять свій вільний час, багато чому навчаються».

Батьки, чиї діти, відвідують табір «Карітас» с. Орлівка.

«Дитина має сама відповісти на запитання «хто я?», «що я?», «що я можу?». Табір «Карітас» – це можливість відчути межі іншої людини і свої власні».

Психолог проекту ПСС

Categories: News | Новини

Залишити відповідь