Image

В Одесі відбудеться марафон “LaufWunder”

0 Comments

Вже 12 років поспіль Молодий Карітас (YoungCaritas), як частина Карітасу Австрії, проводить марафон під назвою «Laufwunder», або «Дивовижний пробіг», в якому беруть участь переважно діти та молодь від 4 до 19 років. Ціль заходу полягає в тому, щоб привернути увагу громадськості до потреб людей, а особливо дітей, які опинились в складних життєвих обставинах і з якими працює Карітас в Австрії та за кордоном, та зібрати необхідну суму для подальшого обслуговування цих людей в центрах Карітасу.

У 2018 році, 6 848 дітей та молодих людей з 68 шкіл та 22 дитячих садків Відня та південної Австрії взяли участь у марафоні; тоді було зібрано пожертви на суму більше 181 000 євро. Діти та молодь не просто чудово провели час та зміцнили своє здоров’я завдяки бігу та перебуванню на свіжому повітрі, а й доєдналися до соціально важливої та доброї справи – допомогли тим, хто цього потребує найбільше.

Цього року, марафон «LaufWunder» в Австрії буде присвячений допомозі дітям та сім’ям із числа кризових в Україні. Це і малозабезпечені, і одинокі батьки, багатодітні, вимушені переселенці, діти учасників АТО або загиблих, діти з хронічними захворюваннями тощо. Діти, які виховуються в таких сім’ях, зазвичай не мають належних умов та не отримують належного догляду, необхідного для їхнього розвитку та навчання. Вони часто стають жертвами цькування або насильства, «не встигають» в школі або не мають мотивації до навчання та бракують соціальних навичок, необхідних для майбутнього, через бідність та соціальну ізоляцію.

Карітас Одеса, що є частиною всеукраїнської мережі центрів для дітей та сімей, присутньої у 20 містах України, вже понад 10 років працює із вразливими групами населення і за рік обслуговує понад 70 дітей із вище перерахованих категорій в рамках дитячого центру, де діти мають можливість всебічно розвиватися – навчатися, спілкуватися та заводити нових друзів, працювати в команді, розвивати уяву та творчі здібності, втілювати свої ідеї тощо.

Цього року, Карітас Одеса запрошує дітей та молодь Одеси та області приєднатися до марафону «LaufWunder», який водночас проходитиме в Австрії, аби підтримати роботу дитячого центру та забезпечити необхідною підтримкою тих дітей, які його відвідують.

Захід відбудеться у суботу, 25 травня, в парку Шевченка на Трасі здоров’я. Відстань – 1 кілометр. Захід розпочинається о 10:00.

Як це відбувалось у 2018 році в Австрії
Categories: News | Новини

Залишити відповідь