Карітас в Коломиї організовує для дітей «Канікули з Богом»

15.07.13, Прикарпаття
З року в рік Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії проводить оздоровчий табір «Канікули з Богом». За 5 останніх років вдалося оздоровити понад 500 дітей з усієї єпархії (примітка – це територія семи районів Івано-Франківської області, а також уся Чернівецька область із обласним центром). Цього літа табір традиційно розпочнеться наприкінці липня у с. Дорі, неподалік міста Яремче.

Нагоду для відпочинку отримають діти-сироти, діти трудових мігрантів і діти з кризових сімей. «Канікули з Богом» – це можливість скріпити свій дух і тіло. Протягом тижня відпочинку вони постійно будуть задіяні у цікавих заходах, тематичних заняттях,спортивних іграх та просто рекреації.

Традиційно щоранку діти, які мають бажання, братимуть участь у Службі Божій, а далі день буде наповнений іграми, усмішками і гарним настроєм. Учасники табору житимуть у дерев’яному будинку із затишними кімнатами та супутніми вигодами.

У християнському таборі забезпечено чотириразове харчування. Кожна страва буде приготовлена з любов’ю досвідченими кухарями. Про дітей піклуватимуться вихователі, а допомагатимуть їм досвідчені волонтери.

«Ми організовуємо кожного року «Канікули з Богом» з думкою про те, що діти тут оздоровляться  не лише тілом, але й морально, що віднайдуть спокій. Карпатська природа та наша чудова команда організаторів їм допоможе їм у цьому», – впевнений Тарас Бучовський, незмінний керівникдитячого літнього відпочинку.

Перший заїзд планується з 22 липня і триватиме тиждень. Потім наступні 50 дітей матимуть нагоду відпочити.

Для пільгових категорій дітей перебування у таборі буде коштувати мінімальну вартість, решта оздоровлюються у Дорі за 550 грн. Ці кошти, звісно, не покривають всі витрати, але основний пріоритет для Карітасу – це можливість надати якісний відпочинок і зробити його доступним для кожної сім’ї.