Завдяки благодійній ініціативі «Віннер Автомотів» Карітас Київ отримав 50,000 грн на роботу із кризовою молоддю

06.07.12
Суть ініціативи «Віннер Автомотів» полягала у наданні можливості саме пересічним громадянам голосувати у соціальній мережі Facebook за один із трьох благодійних проектів і в такий спосіб вирішити, куди спрямувати допомогу. Організатори кажуть, що сама такий метод дозволив їм через спільний вибір допомогти тим, хто найбільше цього потребує.

Голосування проводилося з 21 березня по 21 червня. У результаті проведення акції Карітас Київ зайняв перше місце з рекордною кількістю голосів – 734.

25 червня відбулася зустріч між директорами київського Карітасу та компанії «Віннер Автомотів», де урочисто було передано сертифікат на 50, 000 грн. Проект Карітасу, який набрав найбільшу кількість голосів, – «Залучення молодого покоління до здорового способу життя».

Кошти будуть використані фондом на:
1. Відновлення тренувань та забезпечення футбольної команди Карітас Київ «Воскресенка»: спортивною формою, взуттям, м’ячами і іншим необхідними речима для гри (фішки, маніжки, рукавиці для воротаря тощо);
2. Оплата проїзду на виїзні турніри команди;
3. Харчування дітей футбольної команди;
4. Одяг та взуття для вуличних дітей і молоді;
5. Харчування для вуличних дітей та молоді (придбання продуктів, з яких готуватиметься їжа і транспортування у місця їхнього перебування);
6. Одноразовий посуд для роздачі обідів.

Даний проект буде виконуватися протягом одного року – 1.07.2012-30.06.2013 – у два етапи. Перший – перші два місяці, де буде закуплено одяг, взуття, м’ячі, а другий етап – вересень 2012 – червень 2013 буде виконуватися, власне, поточна діяльність.

Адміністрація київського Карітасу звертається до громадськості: «Дорогі друзі –всі, хто голосував за підопічних Карітасу Київ” – це Ваше досягнення! Прийміть найщирішу подяку за Ваш голос, Ваш час, підтримку та всі зусилля, які Ви доклали для цієї доброї справи. Завдяки Вам мрія багатьох дітей стала реальністю. Спільними зусиллями можна зробити багато добра, тож єднаймося, щоб допомогти тим, хто її потребує».

В рамках проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні» Карітас України опікується більш ніж 500 бездоглядних і безпритульних дітей і молоді в Донецьку, Києві, Тернополі, Львові, Хмельницькому. В роботі, – окрім забезпечення базових потреб «дітей вулиці», – важливим є створення умов для духовного, креативного та психо-соціального розвитку дітей та молоді. Молоді люди отримують інформаційну допомогу, психологічну і юридичну консультацію.

Працівники Карітасу України організовують для них просвітницькі та розвиваючі заходи, ігрову і арт-терапію, майстер-класи, тренінги, дискусії, регулярно відбуваються екскурсії та відпочинкові мандрівки, літні наметові табори. Усі ці види діяльності в роботі соціальних центрів для кризових дітей і молоді мають на меті сприяти соціалізації, підвищити безпеку дітей та молоді, навчити їх самостійно вирішувати щоденні труднощі в ефективний та соціально прийнятний спосіб.

Дуже дякуємо Віннер Автомотів, які дали можливість багатьом людям взяти участь у цій добрій ініціативі. Водночас, це для багатьох стало спонуканням для поширення добра і милосердя. Для інших ж компаній це дуже добрий приклад для наслідування – це вчинок і свідчення про соціальну відповідальність компанії.