Image

Фотовиставка підопічних Карітасу Хмельницький «Миттєвості нашого життя» мандрує містами України

0 Comments

25.11.13, Україна
Нещодавно діти та підлітки, якими опікується Хмельницький Карітас, разом із професійними фотографами  Анатолієм Івановим та Андрієм Кадлубенко відвідали Івано-Франківськ і місцевий Карітас. Метою такого візиту була презентація фотовиставки «Миттєвості нашого життя», на якій представлено близько 40 найбільш вдалих фоторобіт підопічних дітей, які протягом 9 місяців безкоштовно навчались мистецтву фотографії у місцевих фотографів-волонтерів та брали активну участь в самій організації виставки.

Також підопічні діти Хмельницького Карітасу поділились набутим досвідом з соціальними працівниками Івано-Франківського Карітасу і провели просвітницьке заняття для підопічних з метою зацікавлення їх роботою фотографа та навчанню мистецтву фотографії. Заняття було проведено за допомогою сучасних технологій та включало в себе теоретичну і практичну частини.

Фотовиставка робіт дітей та молоді, які опинились в складних життєвих обставинах, відбулась вперше в торгівельно-розважальному центрі «Оазис» Хмельницького. За результатами фотоконкурсу було визначено трьох переможців, яких було нагороджено безкоштовним навчанням у фотогуртку «Ракурс» музею-студії фотомистецтв протягом 2013-2014 навчального року. Також фотороботи наших підопічних взяли участь в різних фотоконкурсах Хмельницького, де вони мали змогу позмагатися з місцевими фотографами.

За підсумками фотоконкурсів «Хмельницький крізь об`єктив» та «Світ очима дитини», присвячених Дню міста Хмельницького, 15 підопічних дітей місцевого Карітасу отримали дипломи учасників і п’ятеро з них безкоштовне навчання у фотошколі. Дипломи, відзнаки та цінні подарунки переможцям вручив міський голова Сергій Мельник.

Найвищою нагородою конкурсу, за активну участь та високий творчий потенціал, у номінації «Найактивніша учасниця» відзначено Катерину Пташник. Вона отримала в подарунок дзеркальний фотоапарат Nikon від нашого мецената фотографа-орнітолога Анатолія Микитовича Вітюка, що дуже втішило її і мотивувало розвиватись у своїх вміннях. «Цей подарунок – це щось більше, ніж просто подарунок чи фотоапарат, це кредит довіри для мене, вияв величезної поваги і визнання. Дуже дякую!», – каже Катерина.

В Івано-Франківську Катерина Пташник продемонструвала до уваги підопічних місцевого Каіртасу самостійно розроблену презентацію на тему «Пейзаж» з короткими порадами-рекомендаціями, які в подальшому доповнили досвідчені фотографи.

Підопічні місцевого Карітасу дуже позитивно сприймали нову інформацію, зацікавились роботою фотографа, почали активно фотографувати, розширили світобачення щодо мистецтва фотографії, отримали багато позитивних емоцій та спонукання до створення власної фотовиставки. Окрім навчання, не забули і про дозвілля – відбулась екскурсія центром і парками міста, було переглянуто місцеві архітектурні пам`ятки.

«Під час реалізації проекту навчанню фотомистецтву здійснювався психологічний супровід занять, основною метою яких було підняття самооцінки, розширення життєвих перспектив, підвищення внутрішньо групової довіри й згуртованості шляхом виконання спільної справи – підготовки фотовиставки власних робіт, мотивування на успіх та можливість проявити свої творчі здібності. Задля виховання відповідальності за виконання спільної справи, між підопічними було здійснено розподіл посад на ролі дизайнера, бухгалтера і менеджера. З кожним із спеціалістів було укладено договір-зобов`язання – і загалом все вийшло чудесно!», – розповідає о. Іван Данкевич, директор Хмельницького Карітасу.

З Івано-Франківська фотовиставка «Миттєвості нашого життя» помандрує до Києва, де відбудеться також просвітницьке заняття для підопічних тамтешнього Карітасу. Бажаємо їм успіху і творчого визнання!

Categories: Новини

Залишити відповідь