Image

У Тернополі Карітас провів «Козацькі забави» для дітей і молоді

0 Comments

19.11.11
10 листопада у Тернопільському благодійному фонді Карітас відбулися спортивні змагання «Козацькі забави». Мета заходу ? привернути увагу до славного минулого нашої країни пов’язаного з українським козацтвом та заохотити дітей і молодь до здорового способу життя.

Організаторами Козацьких забав виступили працівники проекту «Мобільна робота з молоддю». Цей проект спрямований на дітей із кризових сімей і вуличну молодь, з якими Карітас України працює впродовж 10 років . Сьогодні Карітас в Україні опікується більш ніж 500 бездоглядними і безпритульними дітьми і молоддю в Донецьку, Києві, Тернополі, Львові, Хмельницькому. В роботі, – окрім забезпечення базових потреб «дітей вулиці», – важливим є створення умов для духовного, креативного та психо-соціального розвитку дітей та молоді.

Молоді люди також отримують інформаційну допомогу, психологічну і юридичну консультацію.

«До участі ми залучили не лише молодих осіб з цього проекту, але й дітей із соціального центру. І цим кроком ми досягли успіху у подоланні різних бар‘єрів між ними: вікових, психологічних, соціальних. Бо з‘ясувалося, що для того аби перемогти, в команді важливий кожен. Хтось надзвичайно швидко бігав, а хтось вирізнився силою, дехто став у пригоді завдяки своїм знанням з історії України, а декотрі виявилися надзвичайно винахідливими та спритними.

Під час забав діти дізнавалися про себе і про інших багато нового, а також вчилися підтримувати, додавати наснаги іншим. Їхня згуртованість принесла задоволення і їм, і організаторам заходу», ? розповідає Оля Хілько, працівниця місцевого Карітасу.

Уже по закінченні естафет учасники забав пригощалися справжньою козацькою їжею – кулішем зі шкварками, а судді підбивали підсумки. Спершу нагороду отримали декілька гравців за перемогу в певних номінаціях.

Але справжньою несподіванкою для всіх було оголошення результатів ? за підрахунками суддів дві команди набрали рівну кількість балів. І тому приз ? похід на мультфільм «Кіт у чоботях» ? дістався кожному учаснику Козацьких забав!

Categories: Новини

Залишити відповідь