В центрі «Соціальної та психологічної допомоги дітям трудових мігрантів» проведено особливий круглий стіл

10.10.011
З метою ознайомлення з позитивними і негативними наслідками трудової міграції, проблемами дітей заробітчан, а також для пошуку спільних методів надання їм допомоги центр «Соціальної та психологічної допомоги для дітей трудових мігрантів» Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ провів круглий стіл. Його темою було: «Що зробити, щоб міграція не руйнувала людські життя?».

До участі у круглому столі запрошені були провідні психологи, професійні соціальні працівники загальноосвітніх навчальних закладів Дрогобича, а також методисти відділу освіти. Усі, хто має пряме відношення і велике прагнення запобігти в Україні явищу так званого «соціального сирітства».

Під час зустрічі працівники центру «Разом ? сильніші» розкрили питання трудової міграції, проблеми дітей трудових мігрантів, аспекти психологічної та соціально-педагогічної роботи з ними. Запрошені до участі у круглому столі гості ? Галина Яджак та Ірина Славич, які роками працюють в напрямку запобігання торгівлі людьми, ? ознайомили присутніх з явищем торгівлі людьми та способами, як Карітас може в цьому випадку допомогти потерпілим.

«І допомагати слід не тоді, коли хтось із українців вже став жертвою торгівлі людьми. Допомагати треба на ранніх етапах включення в це явище ? працюючи із дітьми та молоддю, розповсюджуючи адекватну інформацію про явище і статистику явище торгівлі українцями закордоном», ? каже Ірина Славич.

Активно дискутуючи в другій половині круглого столу працівники Карітасу та присутні представники шкіл та відділу освіти домовились про плідну співпрацю та реалізацію певних спільних заходів. Звичайно, очікувані результати круглого столу – розуміння учасниками важливості проблем дітей заробітчан як наслідків трудової міграції – були досягнуті.

Більше цього, ? цей стіл став особливим поштовхом і досвідом, способом по-іншому глянути на проблему психологічної допомоги для дітей трудових мігрантів, віднаходити нові, ефективні різноманітні методи роботи по запобіганню торгівлі людьми і допомозі жертвам цього злочину.