Коломийський Карітас переміг у всеукраїнському конкурсі «Благодійна Україна-2012»

22.03.13, Коломия
о. Сергій Триф’як, директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії повернувся з Києва з переможною статуеткою янгола, а також із дипломом, який свідчить, що Коломийський Карітас переміг у конкурсі «Благодійна Україна – 2012» у номінації «Благодійник – регіональний благодійний фонд».

Розвиток благодійництва в Україні – це важливий чинник розвитку українського суспільства загалом, переконані організатори національного конкурсу «Благодійна Україна – 2012». Асоціація благодійників України заснувала цей конкурс задля відзначення кращих благодійників і найбільш ефективних благодійних ініціатив в Україні з метою популяризації благодійництва як прикладу успішної роботи з громадою і дієвого шляху вирішення нагальних суспільних проблем.

Раніше – у 2008 і 2009 роках –  роботу Карітасу України вже відзначали як зразкову для благодійних і громадських організацій України. Так, Карітас України став переможцем у Національному конкурсі «Благодійник року — 2008» в номінації «Представництво міжнародного благодійного фонду чи недержавної організації». Тоді особливим чином були відзначені багатосторонність і масштабність праці Карітасу України, що відкрита для абсолютно усіх потребуючих людей.  А в 2009 році — перемога в національному конкурсі благодійних організацій України в номінації «Благодійна організація». Так само у 2007 році переможну статуетку і звання «Благодійник року» отримував за свою роботу Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького, що діє при Карітасі України у Львові.

Протягом останніх років Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії реалізував чимало соціальних проектів, а також традиційно проводить масштабні благодійні акції. Коломийський Карітас зарекомендував себе надійним другом для всіх людей, які потрапили у складні життєві обставини. Така активна діяльність і соціальна позиція не залишилися поза увагою організаторів конкурсу.

Проте визначення та оголошення переможців «Благодійної України – 2012» відбувалося у Києві  в Українському домі  14 березня. о. Сергій Триф’як зізнається, що перемога у національному конкурсі стала неабиякою приємною несподіванкою.

«Наша перемога – це результат важкої щоденної роботи працівників Карітасу, наших волонтерів і партнерів. У значній мірі вона належить також тим людям, які довіряють та допомагають Карітасу, сприяють діяльності різними способами. Такі відзнаки є дуже важливими, адже свідчать, що Карітас рухається у правильному напрямку», – сказав на врученні нагороди директор Коломийського Карітасу.