Image

Київський Карітас забезпечує допомогу для майже 1000 вимушено переселених людей зі сходу України

0 Comments


24.11.14, Київ
З середини жовтня до кінця листопада вдалося досягнути чималих результатів: 555 осіб з числа вимушених переселенців були зареєстровані в рамках проекту, з них 110 вже отримали кошти для покриття витрат на оренду житла, 150 осіб – грошову допомогу на покупку продуктів харчування, ще 444 особи отримали допомогу гуманітарними речами, одягом, взуттям тощо.




о. Роман Сиротич, директор місцевого Карітасу, повідомляє: «Ми тісно співпрацюємо з державними органами та іншими фондами і організаціями, щоби надати допомогу якомога більшій кількості потребуючих осіб. Адже проблема переселенців абсолютно не подолана ні зараз, і не буде врегульована навіть за півроку чи рік. Потрібно виробити ефективний та далекоглядний підхід – враховуючи фактор виховання дітей, опіки людьми похилого віку, інтеграції молоді, догляду за важкохворими. Не просто роздати одяг чи оплатити якийсь час житло, а зрозуміти спектр потреб людей і що важливо: дати потребуючим можливість і розуміння, як ці потреби самостійно задовільнити».

В умовах військових дій на сході України кількість переселенців невпинно зростає. Станом на 28 листопада за даними ООН кількість вимушено переселених в Україні сягає понад 490 тис. осіб, ще 545 тис. стали біженцями.

«Коли я дізналася про надання допомоги Карітасом, то одразу зателефонувала за більш детальною інформацією і отримала вичерпну відповідь. Згодом зібрала відповідні документи і приїхала до офісу Карітасу Київ. Я була вражена теплим прийомом та увагою, з якою мене вислухали. Оформлення документів було дуже швидким, працівники проекту також запропонували скористуватися гуманітарним одягом. Я та моя родина надзвичайно вдячні за допомогу і бажаємо подальшого натхнення тим, хто займається цією великою справою!», – каже Юлія, самотня мати трьох дітей, переселенка зі сходу України.

Проект «Допомога вимушено переселеним зі сходу України та Криму» Карітасу України фінансується донорами з Німеччини та реалізується в 9 містах України: у Києві, Одесі, Харкові, Львові, Івано-Франківську, Коломиї, Нововолинську, Дрогобичі, Сокалі. Проект спрямований на надання допомоги найбільш незахищеним верствам населення, що виїхали з територій дії АТО та Криму: інваліди, пенсіонери, самотні матері та багатодітні сім’ї мають змогу протягом п’яти місяців отримувати фінансову допомогу та підтримку.

«Найважче в допомозі, яку ми надаємо це те, що ми просто не маємо можливості допомогти матеріально усім людям, що до нас численно звертаються. Кожна така людина – це окрема історія і, як правило, ця історія наповнена гіркоти поневірянь та горя. Від держави такі люди отримують мізерну допомогу, а вижити, коли ти втратив власне житло, роботу чи навіть членів сім’ї, погодьтесь, зовсім нелегко.

Тому ми кожного дня приймаємо та надаємо людям різносторонню допомогу. Крім матеріальної допомоги, стараємось вислухати кожного та поділитися із людьми теплом людяності. Саме за таке тепле відношення ми частіше чуємо слова подяки, аніж за матеріальну допомогу», – переконана Алла Кочубей, соціальна працівниця місцевого Карітасу.

Categories: Новини

Залишити відповідь