Image

Круглий стіл: «Мир починається з мене»

0 Comments

В кінці минулого тижня, у місцевому осередку Карітас СДЄ, пройшло обговорення питань та проблем, які виникли внаслідок військового конфлікту на Сході України, а саме відбувся круглий стіл на тему «Взаємодія релігійних, громадських та державних організацій в напрямку розбудови миру».

В дискусії взяли участь: Артур Деска, голова наглядової ради української гуманітарної групи та почесний директор центру волонтаріату Карітасу, о.Ігор Цмоканич, представник ГО «Дрогобич SOS – Допомога Армії», Асан Якубов, голова правління Кримськотатарської громади Дрогобича «Іхсан – Щирість», а також представники державних служб, ВПО, громадські активісти та інші.

Говорили про роль та участь церкви в розбудові миру, про внесок державних служб, взаємодію та співпрацю різних груп населення та чому важливо бути волонтером. Також працювали над ідеями співпраці та партнерства у напрямку миробудування.

«В нас працюють психологи та соціальні працівники, до яких можна звернутися за допомогою, підтримкою чи порадою. В рамках проекту проводимо найрізноманітніші тренінги та групи інтересів, живі бібліотеки, кіноклуби, а також можна скористатися психологічною допомогою. Наш проект спрямований на згуртування громади та покращення комунікації між різними групами населення», – зазначила Олена Угрин, координатор проекту.

Довідка:Проект «Об’єднуючи людей заради миру» спрямований на стабілізацію суспільства за допомогою ефективної місцевої інтеграції вимушено переміщених осіб і підтримки подолання наслідків, відновлення і примирення з місцевою громадою.

Ціллю проекту є відновлення соціальної згуртованості, довіри і співробітництва в громаді шляхом примирення і миробудування.

Уляна Яжик, прес – служба БФ «Карітас СДЄ»

Categories: Новини

Залишити відповідь