Image

Карітас Житомир провів унікальний благодійний концерт «Різдво разом»

0 Comments

16 січня 2020 року, у приміщенні Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера з ініціативи благодійного фонду Карітас Житомир, за підтримки благодійного фонду Карітас Київ, відбувся унікальний благодійний концерт-роздум «Різдво разом».

Головною ідеєю заходу було розкрити сучасному слухачеві велику Тайну Божої любові до цілого Всесвіту і кожної людини зокрема, пояснити сутність та необхідність воплочення Спасителя, розкрити значення Христового Різдва для кожного з присутніх.

Однією з унікальних особливостей вечора було читання цьогорічного Різдвяного послання Блаженнішого Патріарха Святослава, змістовно поділений текст якого уривками зачитувався між виступами виконавців, твори яких мали сприяти розважанню над прочитаним текстом.

Більше чотирьохсот глядачів у невимовній тиші роздумували над тим, як «темну ніч тривоги людства народження Спасителя перетворює на надію». Лише неперевершене виконання творів виконавцями зривали гучні оплески у залі. Хочемо зазначити, що головними глядачами у залі були ті, хто не може через певні обставини потрапити до залу філармонії на подібні концерти.

Серед основних запрошених були малозабезпечені та багатодітні родини, пенсіонери, люди з інвалідністю, сироти, переселенці, а також усі, для кого цей концерт був важливим та цікавим.

Зі сцени цього вечора несли вістку про Божу любов відомі житомирські колективи та виконавиці: Зразковий фольклорний ансамбль «Джерельце», Академічний ансамбль танцю «Сонечко», бандуристка Світлана Світлана Ніканорова, фортепіанне тріо «Amabile» та львівська оперна співачка Ольга Жаровська.

А завершив програму спеціально запрошений гість Олександр Божик – скрипаль-віртуоз, композитор, артист світового рівня, майстер поєднувати неперевершене виконання та видовищне шоу.

Не зважаючи на те, що шоу Олександра Божика вже оцінили глядачі у 30 країнах світу, а всього за свою кар’єру він дав близько 3000 виступів, кожен з яких був неперевершеним взірцем майстерного виконання та неймовірної видовищності, цей вечір маестро віддав житомирянам, щойно дізнавшись мету концерту та основних слухачів.

“Я не можу підібрати слів, щоб зараз щось описати, – ділиться враженнями одна з запрошених на концерт, – тому що справді дуже складно! Скажу просто: я в захваті! Нереально всім дякую за такий космічний концерт. В ньому було все, що я так несамовито люблю! Нехай Бог благословить всіх, хто був задіяний!

“Дуже вам дякую, – сказала одна зі слухачок після концерту, – Я тільки сьогодні зрозуміла, що означає слово “Карітас”…». Так,

“Карітас” означає просто любити. Любити і чинити добро!
Чинім добро!

Categories: News | Новини

Залишити відповідь