Image

Карітас Запоріжжя допомагає жителям Красногорівки

Команда Карітас Запоріжжя проекту “Простір підтримки” здійснила поїздку до м. Красногорівка, Донецької області, з надзвичайно корисною місією.

По-перше, допомогли у пересуванні людині похилого віку — Євгенії Михайлівні. Пані Євгенія мала покинути рідне місто через обстріли та поїхати до свого брата у Запоріжжя, де вона піклувалась про його 100-річну тещу. Але коли до брата приїхала онучка, жінка була вимушена піти жити у гуртожиток. Жити там було дуже складно, адже у кожній кімнаті мешкало по 4 людини, не було достатньо місця для приготування їжі та зберігання речей. Не витримавши таких умов, пані Євгенія переїхала до приватного гуртожитка, але оплата була надто високою для пенсіонерки. Та незважаючи на труднощі, жінку підтримував Карітас Запоріжжя, завдяки якому жінка змогла зробити собі операцію на оці, бо зовсім втрачала зір. Допомогу жінка отримували і одягом, і продуктами, і ліками. Але на разі здоров’я жінки ще більше погіршилось, тому вона вимушена повертатись додому, оскільки їй потрібне постійне піклування, а у рідному місті живе її син.

По-друге, команда Карітас Запоріжжя надали інформаційну підтримку діяльності центру “Простір дій”, місією якого є забезпечення самозайнятості населення та надання соціальних послуг. Окрім іншого, тут можна скористатись послугами перукаря та масажиста, безоплатно взяти собі вживані речі.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь