Image

Карітас забезпечує питною водою жителів Торецька

0 Comments

Міжнародний благодійний фонд Карітас України долучився до вирішення проблем з водою у м. Торецьку, що були спричинені пошкодженням водогону Горлівка-Торецьк.

Жителі міста вже 9 днів залишаються без води. Команда Карітасу Маріуполь привезла до Торецька 10 тон питної бутильованої води та взяла на себе її доставку по домівках людям з інвалідністю, самотнім людям похилого віку та багатодітним родинам.

Команда проекту «Забезпечення базових потреб особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту в Україні» Карітасу Краматорськ також швидко зреагувала на скрутну ситуацію, у якій опинились жителі міста.

Увага приділялась найбільш уразливим категоріям населення – одиноким літнім людям, які самі не можуть навіть вийти зі своїх домівок. 80 осіб отримали від по 30 літрів чистої питної води, яку команда проекту доставляла усім потребуючим прямо додому.

За словами заступника керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецька Сергія Винника, мінімальна потреба міста у воді становить близько 120 тон на добу, з яких половина йде на забезпечення водою соціальних комунальних закладів – 15 дитячих садочків, 14 шкіл, 7 амбулаторій та міського лікарняного комплексу.

Води з власних резервів комунального підприємства м. Торецька для забезпечення всіх потреб міста вистачить ще приблизно на 7-10 днів. Карітас України надаватиме допомогу у вирішенні проблем з водою, доки це буде необхідним.

На даний момент мобільна команди Карітасу Маріуполя та Краматорська продовжують розвозити воду по домівках людей, які не мають змоги самостійно виходити за водою.

Categories: Новини

Залишити відповідь