Image

Карітас взяв участь в роботі першого форуму сім’ї

13 вересня, в стінах Львівського національного університету ім. І.Франка, відбувся перший Львівський обласний форум сім`ї: «Українська Сім’я, виклики і завдання», головними організаторами якого були Львівська обласна державна адміністрація, ГО «Платформа розвитку стосунків» та Український Католицький Університет.

Представники влади, громадські діячі, провідники різних релігійних спільнот, освітяни, соціальні працівники, лікарі, психологи, журналісти та волонтери з декількох західних регіонів зібралися задля пошуку ідей та пропозицій щодо практичних пропозицій формування сімейної політики на регіональних рівнях. Програма заходу складалася з двох частин: перша – пленарне засідання з 6-ма тематичними доповідями провідних сімейних експертів, друга – шість тематичних секцій у панельних дискусіях.

Карітас України виступив партнером Форуму. Максим Бондаренко, автор концепції та національний координатор інтеграційних «Центрів Підтримки Сім’ї», у своїй доповіді «Інтеграція сімей переселенців в умовах військового конфлікту в Україні» представив досвід Карітасу з впровадження моделі комплексного супроводу сімей – асистування родинам.

В даному нововведенні ключовим є те, що асистент родини, не робить все за потребуючого, а перебуваючи у супроводі разом з усіма членами сім’ї своєю фаховою та водночас дружньою присутністю активізує внутрішній потенціал задля самостійних змін на краще. Критерій успішності супроводу – це коли сім’я може сама собі дати раду. Також, інтеграційна роль Карітасу полягає у створенні на базі Центрів Підтримки Сімей своєрідної платформи для комунікації, як між самими сім’ями, так і локальним, приймаючим середовищем та органами місцевого самоврядування.

На форумі була присутня уся команда Центру Підтримки Сім’ї з Дрогобича, на чолі з директором Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії о.Ігорем Козенкевичем. Присутні були залучені до трьох різних панельних дискусій, де піднімали питання різних форм допомоги сім’ям та промоції сімейних цінностей.

Проект «Створення Центрів Підтримки Сім’ї в якості моделі для інтеграції ВПО і приймаючих громад в Україні» спів-фінансовано в рамках Програми співпраці у сфері розвитку «Польська допомога», Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Publikacja wyraża wyłącznie poglądy autora i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP.

Уляна Яжик, координатор проекту ЦПС

Categories: Новини

Залишити відповідь