Image

Карітас Волинь організував у Нововолинську святковий захід для людей похилого віку

0 Comments

До Міжнародного дня людей похилого віку Карітас Волинь організував святковий захід для людей літнього віку, учасників проекту «Розширення напрямків діяльності центру «Довіра» для жертв націонал-соціалізму», що діє по програмі  “Місце зустрічі: діалог”.

Наразі проектною діяльністю охоплено близько 100 осіб літнього віку, мешканців Нововолинська та смт. Благодатне. На жаль, за станом здоров’я багато учасників проекту не можуть відвідувати різноманітні заходи дозвілля фонду, тому їх щомісяця на дому відвідують соціальні працівники Карітасу.

Турбота про громадян похилого віку необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків. Міжнародний день людей похилого віку покликаний висловити визнання особам старшого віку за їх практичний життєвий досвід, мудрість, знання та вміння“, – зазначають організатори заходу.

Цього дня, у центрі «Довіра» Карітас-Волинь для людей похилого віку організували концертну програму за участю учнів Дитячої юнацької школи Нововолинська, які виконали для гостей чудові українські пісні.

Порадували своїм виступом і юні театрали з міського клубу, вони інсценували для бабусь гумористичну театральну постановку «Кумоньки».

Прекрасними та зворушливими були музичні й віршовані виступи самих учасниць проекту, які приїхали з селища Благодатне, та представляють аматорський колектив «Надвечір’я».

Родзинкою заходу стало вручення подарунків, подяк та фотосесія біля тематичної фотозони «Літа Золоті», створеної з нагоди свята.

Найактивніші учасниці проекту, а деякі з них уже в проекті протягом 6 років, отримали в подарунок фотоальбоми зі своїми світлинами на згадку про цікаво проведений час в центрі «Довіра».

Усі «винуватці» даного святкового заходу залишилися задоволені та приємно вражені від щирості, уваги організаторів свята. Усміхнені обличчя та гарні відгуки стареньких для нас найцінніші та свідчать про важливість нашої діяльності“, – запевняють організатори у дописі.

«Ви вкотре дали нам змогу відчути себе потрібними. Навіть не уявляєте, який це для нас заряд енергії!» – поділилася своїм враженням пані Людмила, активна учасниця проекту.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь