Image

Карітас України співпрацюватиме з Міністерством у справах ветеранів

0 Comments

“Мінветеранів співпрацюватиме з Карітасом України у проєкті із залучення ветеранів до громадських ініціатив”, – зазначила міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час зустрічі з президентом міжнародного благодійного фонду «Карітас України» Андрієм Васьковичем.

Як розповів під час зустрічі, що відбулась 7 квітня 2021 року, Андрій Васькович, наразі команда Карітасу України напрацьовує нижку проєктів, направлених на допомогу демобілізованим захисникам нашої держави.

Один із проєктів, що проходить фінальну стадію розробки та незабаром буде поданий потенційним донорам на розгляд, покликаний надати можливість ветеранам відстоювати свої права, одночасно сприяючи їх обізнаності та стійкості до впливів. Його мета – створити можливості для ветеранів бути залученими до громадських проєктів та підприємницьких ініціатив, брати участь у діяльності на користь місцевих громад, проходити професійне навчання, реабілітацію та отримувати психологічну підтримку.

«Ми готові співпрацювати з Мінветеранів у питаннях надання соціальних послуг і допомоги ветеранам у цей складний для України час», – підкреслив Андрій Васькович.

У свою чергу Юлія Лапутіна зазначила, що Мінветеранів готово підтримати проєкти Карітасу України, зокрема ті, що сприяють активному залученню ветеранської спільноти до громадських ініціатив задля адаптації та повернення їх до мирного життя.

Також очільниця Мінветеранів запропонувала президенту Карітасу України долучитися до нових проєктів міністерства, спрямованих на консолідацію суспільства, ветеранських спільнот, зокрема – до розвитку ветеранських бізнесових ініціатив.

Джерело: https://mva.gov.ua/ua/news/yuliya-laputina-minveteraniv-spivpracyuvatime-z-karitas-ukrayini-u-proyekti-iz-zaluchennya-veteraniv-do-gromadskih-iniciativ


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь