Image

Карітас України провів стартову зустріч по волонтерському проекту ABC-EUAV

0 Comments

13 березня 2020 року, команда проекту «Волонтерські ініціативи Євросоюзу щодо розвитку гуманітарного реагування в Україні» (ABC-EUAV) разом із керівництвом Карітасу України та іншими проектними менеджерами організації зібралися, щоб обговорити найкращі шляхи реалізації даного проекту відповідно до поточної гуманітарної ситуації в Україні, поставити цілі стосовно його впровадження та призначити  відповідальних осіб щодо цих цілей.

ABC-EUAV – це проект під керівництвом Карітасу Європи, що об’єднує вісім національних організацій Карітасу з Австрії, Румунії, Вірменії, Косово, Грузії, України, Боснії та Герцеговини і Сербії. Проект здійснюється за фінансової підтримки Волонтерської ініціативи ЄС та спрямований на розширення існуючого потенціалу організацій у сфері зменшення ризиків стихійних лих та готовності до надзвичайних ситуацій, а також на створення ефективної системи управління волонтерами.

Проект має на меті реалізацію трьох основних цілей. Перша – це зміцнення потенціалу організації-учасниці, щоб вона могла приймати іноземних волонтерів та брати учать у ініціативних проектах Європейського союзу. На разі, Карітас України збирає необхідні документи для отримання спеціальної сертифікації приймаючої організації. Друга ціль направлена на зменшення ризиків від стихійних лих та підвищення готовності організації до реагування на них. Третьою ціллю є впровадження політики щодо запобігання насильства в усі проекти і діяльності мережі Карітас. Термін реалізації проекту – до 2021 року.

Стартова зустріч проекту у Києві

Стартова зустріч усіх організацій Карітасу, що є учасниками проекту, відбулась 24-26 лютого поточного року у Брюсселі, де знаходиться штаб-квартира Карітасу Європи. Варто зазначити, що мережа Карітасу вже реалізовує декілька інших проектів у рамках Волонтерських ініціатив ЄС також спрямованих, як на надання технічної допомоги, так на розбудову потенціалу організацій.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь