Image

Карітас України продовжує реконструювати навчальні заклади Луганської області

0 Comments

У листопаді 2019 року Карітас України завершив роботи з реконструкції двох бомбосховищ для навчальних закладів Луганської області. 

Локації/заклади:

Попаснянська загальноосвітня школа №1

Петропавлівська загальноосвітня школа №1

Відремонтоване бомбосховище у Попаснянській школі

Бомбосховище в Попаснянській школі, в якій навчається 260 дітей, потребувало косметичного ремонту стін, стелі.

За дві місяці завдяки Карітасу тут було виконано штукатурні роботи, замінено двері, водяні комунікації, змонтовано сучасне світло.

Загалом, було відремонтовано приміщення розміром понад 110 м².

Для облаштування бомбосховища також були закуплені столи, лавки, ліхтарі, аптечки, портативні туалети, каремати, свічки.

Бомбосховище в Попаснянській школі до ремонту
Бомбосховище в Попаснянській школі після ремонту

В Петропавлівській загальноосвітній школі №1 навчається 220 дітей. Єдине приміщення в учбовому закладі, що можна було використовувати для укриття – дві кімнати загальною площею 60 м² розташованих у підвалі.

Приміщення перебувало у критичному стані – підвищена вологість, відсутність світла, земляна підлога, сміття. За два місяці, з вересня по листопад, було проведено повну реконструкцію приміщень: виконані штукатурні роботи, проведено електрику та світло, демонтовано аварійну вхідну стіну та збудовано нову, більш міцну.

Для облаштування бомбосховища були закуплені столи, лавки, ліхтарі, аптечки, портативні туалети, каремати, свічки.

В планах благодійників – реконструкція санвузлів в чотирьох навчальних закладах Луганської області. 

Які вже ремонтні роботи було зроблено в рамках проекту – дивіться тут

Ремонті роботи було здійснено в рамках проекту «Забезпечення доступу дітей, підлітків і працівників освіти до безпечного і сприятливого середовища в 7 навчальних закладах Луганської області» (eng. Ensuring access of children, adolescents and education staff to safe and enabling environment in 7 Safe Schools in Luhansk oblast) реалізовується Карітасом України за фінансової підтримки UNICEF та триватиме до лютого 2020 року.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь