Image

Карітас України долучається до розробки нормативних актів закону «Про соціальні послуги»

0 Comments

17.01.2019 року Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроект №4607 «Про соціальні послуги». В Даний момент закон перебуває на підписі в адміністрації Президента. Навіть у разі негайного підписання закону Президентом П.О. Порошенком, він набуде чинності з 1 січня 2020 року.

Пов’язано це з тим, що прийняття даного закону вимагає, як приведення існуючих підзаконних нормативних актів у відповідність до нього, так і розробку з чистого аркушу ряду нормативних актів, що деталізують норми Закону. Всього мова іде про понад тридцять нормативних актів.

На думку представників Директорату соціальних послуг та інтеграції Міністерства Соціальної Політики – це надто великий обсяг роботи для часового проміжку що залишився до 2020 року.

Саме тому, у відповідь на заклик міністерства Соціальної політики долучитися до процесу підготовки проектів необхідних документів, 8.02. 2019 року у приміщенні Київського представництва Карітасу України, за сприяння Українського Форуму Благодійників, відбулась робоча зустріч представників організацій, що займаються наданням соціальних послуг, а також тих, що активно адвокатують розширення та підвищення ефективності фінансування ОГС з державного бюджету в умовах реформи децентралізації.

Були розглянуті питання спільного бачення подальшого розвитку реформування сфери надання соціальних послуг, можливості координації експертних зусиль, спрямованих на підготовку консолідованих пропозицій, щодо проектів підзаконних нормативних актів, прийняття яких вимагає нова редакція закону «Про соціальні послуги».

В засіданні взяли участь представники Карітасу України, УФБ, УНЦПД ,ВБО «Конвіктус», БО МБФ «СОС-Україна», БО «100 відсотків життя», МБФ «Українська фундація громадського здоров’я», Європейський центр некомерційного права (ECNL).


Ростислав Кісь, директор юридичного департаменту Карітасу України, розповідає про прийняття Верховною Радою законопроекту № 4607 «Про соціальні послуги».
Categories: Новини

Залишити відповідь