Image

Карітас України підтримує розвиток малого бізнесу серед вимушених переселенців

0 Comments

03.08.2015, Україна

165 грантів для розвитку малого бізнесу серед внутрішньо переміщених осіб було надано цього літа Карітасом України.

Конфлікт на Сході України триває вже другий рік, повернення додому залишається небезпечним, якщо не неможливим для більш ніж 1,3 млн осіб. У рамках своєї стратегії, щоб допомогти внутрішньо переміщеним особам відновити продуктивні засоби для існування в місцях їх розселення Карітас України, організував надання грантів для малого бізнесу в Харківській, Донецькій, Дніпропетровській та Запорізьких областях.

Для участі в процесі відбору необхідно було володіти попереднім досвідом, пов’язаним з роботою малого бізнесу, подати обґрунтування свого проекту (бізнес-план), а також заповнити невелику анкету.

Загалом було подано та розглянуто більше 400 бізнес-планів, серед яких 165 було обрано для фінансування. Першу частину грантів було виплачено на початку травня, і завершено виплати у червні.

Серед напрямків діяльності майбутніх бізнесменів найпопулярнішим виявилось тваринництво та розведення худоби, на які припадає майже 20% всіх заявок на отримання грантів, наступними в рейтингу популярності були послуги з ремонту та сільське господарство, охочих працювати у сфері дизайну та ручних ремесла серед аплікантів було 10%, стільки ж заявників хотіли б працювати у сфері харчування.

В процесі роботи усім отримувачам грантів необхідно заповнювати форму, в якій вони зможуть відстежувати бізнес-витрати та прибутки, кількість відпрацьованих годин за тиждень та інвестиції з інших ресурсів. Зібрані дані будуть кінець проекту буде підсумовано та використано в якості одного із засобів оцінки рентабельності кожного малого підприємства.

Програма розвитку була реалізована за підтримки Католицької служби допомоги (США).

Нагадаємо раніше у відповідь на приплив вимушених переселенців, які тікали від військового конфлікту в Східній Україні, Карітас України запустив надзвичайну програму підтримки 6.500 потребуючих (вимушені переселенці та місцеве населення) в Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях.

Мета даної програми полягає в наданні допомоги для задоволення основних потреб та забезпечення належного житла для постраждалих від конфлікту у Східній Україні.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь