Image

Карітас України допоможе вимушеним переселенцям у суспільній інтеграції

0 Comments

31.05.2016, Запоріжжя

Понад 60 працівників Карітасу України зібралися у Запоріжжі на тижневий вишкіл, котрий передував старту проекту від Карітасу Польщі: «Допомога в суспільній інтеграції внутрішньо-переміщених осіб в Україні», який має на меті створення та функціонування інтеграційних «Центрів Підтримки Сім’ї».

Метою таких Центрів є допомогти виробити своєрідний імунітет на стресові ситуації, вибудувати зрілі стосунки у сім’ях та – завдяки формуванню спільноти інтегруватись у суспільство.

Загальна запланована кількість дорослих бенефіціарів складе близько 20 000, та понад 1 500 дітей. Географія реалізації проекту: Дніпро та Камʼянське, Запоріжжя, Харків, Мелітополь та Кривий Ріг.  Проект спів-фінансований в рамках програми: «Польської співпраці з розвитку Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща».

Кожен з Центрів надаватиму низку психо-соціальних послуг, серед яких: індивідуальні консультації,
групові (психо-соціальні) заняття для дорослих і дітей, телефонне консультування, а також соціальний супровід за методикою Кейс-менеджменту – метою якого є оцінка потреб і детальний аналіз ситуації ВПО. Вироблення індивідуального плану дій для адаптації в новому середовищі, фахове скерування до доступних суспільних закладів. Кінцева мета – успішне вирішення проблем самим бенефіціаром.

Для допомоги в психологічній та соціальній адаптації в новому середовищі психологи, соціальні працівники та аніматори проводитимуть відпочинкові ігри та заняття для дітей, такі, як: спорт, мистецькі і культурологічні заняття, які вестимуться в упорядкований спосіб, щоби повернути бенефіціаріам відчуття передбачуваності та тяглості/постійності; неформальна освіта для дітей та молоді, факультативні заняття та допомога в приготуванні домашнього завдання; спільното-творчі та інтеграційні ігри з метою зменшення ізоляції ВПО; групові сесії для дорослих, базуючись на родинних цінностях, у тому, покращенні батьківських навичок i стосунків у подружжі; а також групові сесії у форматі батьки-діти, спрямовані на укріплення сімейних стосунків.

Categories: Новини

Залишити відповідь