Image

Карітас спільно з компанією LEITZ встановлять сучасні дерев’яні вікна у постраждалих школах та дитячих садочках Донбасу

0 Comments


25.09.2015 Україна

200 сучасних дерев’яних вікон буде встановлено у постраждалих школах та дитячих садочках Донбасу, про це йшлося у Києві на презентації благодійного проекту у партнерстві з приватним сектором: «Вікна для життя». В рамках проекту Карітас України, Карітас Австрія та компанія «LEITZ інструменти УКРАЇНА» встановлюватимуть вікна у постраждалих школах та дитсадках у cхідній Україні.



Компанія LEITZ, котра є провідним світовим виробником інструментів для деревообробки, виробництва та переробки пластмас взяла на себе зобов’язання встановити 200 сучасних дерев’яних вікон для шкіл і дитячих садочків на Донбасі, які були пошкоджені під час воєнних дій.

«Ми працюємо в Україні вже давно і щиро співпереживаємо подіям, котрі відбуваються останнім часом. Компанія Leitz є сімейною компанією, – сімейні цінності дуже важливі для нас, саме тому ми виступили з ініціативою встановити нові вікна у школах та дитсадках, де навчатимуться діти з родин постраждалих від воєнного конфлікту» – сказав Юрген Браузеветтер керівник компанії LEITZ в Україні.

Як зазначив президент Карітасу України Андрій Васькович, такі проекти є дуже важливими для подолання гуманітарної кризи на сході України, адже вони дають постраждалим впевненість, що вони не самотні у свій біді, що про них пам’ятають, допомагають і підтримують.

За словами Клаудії Джамп’єтрі, міжнародного делегата Карітасу Австрії, Україна є ключовим пріоритетом Карітасу Австрії з початку 1990-х років. «З часу виникнення конфлікту ми брали активну участь у наданні надзвичайної допомоги на сході України для задоволення потреб тисяч внутрішньо переміщених осіб. Карітас Австрія відкритий для плідної співпраці з приватним сектором і щиро вітає ініціативу компанії LEITZ здійснити реконструкцію вікон у школах і дитячих садках у конфліктних районах», сказала вона.

Як зауважила Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер, проект зі встановлення вікон є дуже символічним, оскільки вікна – це погляд в майбутнє, це нові можливості і перспективи. «Посольство Австрії вважає за честь долучитись до такого потрібного та важливого проекту», додала пані Поппеллер.

Участь в проекті також беруть: компанія Felder (австрійський постачальник механізмів для дерев’яних конструкцій), Райффайзен Банк, Посольство Австрії, компанія Gretsch-Unitas (німецький постачальник віконної фурнітури). Загальна вартість пожертвувань для реалізації проекту складе близько 1 000 000 грн.

Нагадаємо, раніше Карітасом України було встановлено понад 1200 вікон (скло та склопакети) у більше ніж 360 будинках/квартирах для мешканців Слов’янська та передмість. Діяльність здійснювалась за підтримки Агентства Сполучених Штатів з міжнародного розвитку. Також Карітас Австрії надав фінансову підтримку для виконання відновлювальних робіт у навчальних закладах Слов’янська: нові вікна було встановлено в дитячому садку-інтернаті №6 “Рушничок” та проведено ремонтні роботи у дитячо-юнацькій спортивній школі.

Categories: Новини

Залишити відповідь