Image

Карітас посприяв в модернізації медичного обладнання Краснопільської лікарні

0 Comments

У Краснопільській центральній районній лікарні відбулася церемонія передачі каталогу обладнання за Проектом модернізації медичного обладнання в межах Програми безпеки людини «Кусаноне» уряду Японії.

Урочиста церемонія пройшла за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Шігекі Сумі, Третього секретаря Посольства Японії в Україні Сатору Хомма, Генерального Секретаря благодійного фонду «Карітас Україна» Дзвенислави Чайківської. Зустріли почесних гостей голова Краснопільської районної ради Віталій Савоненко, голова райдержадміністрації Сергій Хрупа, селищний голова Юрій Яремчук, заступник головного лікаря Краснопільської ЦРЛ Надія Рощик.

Свого часу, 2016 року, в рамках Року охорони здоров’я на Краснопільщині від району було надано 16 конкурсних інвестиційних проектів на отримання допомоги за проектами людської безпеки програми «Кусаноне» уряду Японії, з них позитивний висновок отримали чотири проекти по Краснопільській центральній районній лікарні, а саме: «Придбання парового стерилізатора», «Придбання електричної дезінфекційної камери», «Придбання кисневого концентратора», «Придбання гастродуоденоскопа». У січні 2017 року була підписана угода між Посольством Японії в Україні та міжнародним благодійним фондом «Карітас Україна» на постачання вище вказаного медичного обладнання вартістю близько 1,3 млн. грн.

Цей проект був реалізований за рахунок безповоротної фінансової допомоги уряду Японії в рамках програми підтримки культурних проектів «Кусаноне», що спрямована на підтримку ініціатив, представлених громадами та об’єднаннями для задоволення різноманітних потреб на місцевому рівні.

Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі ознайомився із закладом, оглянув та передав каталог наданого обладнання в рамках програми грантової допомоги «Кусаноне» за проектами людської безпеки від уряду Японії.

«Програма «Кусаноне» – це не допомога від Посольства, це допомога від Уряду і народу Японії  українському народу», – зазначив Повноважний Посол Японії в Україні пан Шігекі Сумі.

За словами посла, починаючи з 2002 року в Україні в межах програми «Кусаноне» реалізовано 127 проектів, включаючи вищезгаданий, на суму понад 9,11 мільйонів доларів США у галузях охорони здоров’я, освіти, соціального доброту тощо.

У свою чергу керівництво району та селища висловило подяку за фінансову допомогу, яка була надана урядом Японії при придбанні медичного обладнання Краснопільській ЦРЛ.

«Нам приємно бути об’єднуючим містком між різними народами, адже сьогодні дуже важливо, щоб народи жили в мирі, були солідарні один з одним. Вважаю найбільшим плюсом, що ця допомога направлена до людей, які проживають саме в сільській місцевості, в нашому випадку – в такому невеличкому населеному пункті, як Краснопілля», – переконана Генеральний Секретар благодійного фонду «Карітас Україна» Дзвенислава Чайківська.

За матеріалами https://sorada.gov.ua та https://krasnews.wordpress.com

Categories: Новини

Залишити відповідь