Image

Карітас починає дистрибуцію опалювальних матеріалів з початку осені

0 Comments

Четвертий рік в селах буферної зони порушена логістика і люди відчувають труднощі в придбанні твердого палива для обігріву своїх будинків та для приготування їжі.

Нажаль, дедалі ситуація стає ще гіршою. Ціни на паливо зростають, традиційний вид – кам’яне вугілля з непідконтрольної території – постійно зростає в ціні та й відсутні легальні шляхи його доставки. У степових районах немає лісових масивів і немає джерела палива у вигляді дров. Доходи населення падають і роблять неможливим придбання вугілля – тоді люді будуть вимушені вибирати, купити їжу та медикаменти, або дрова.

Четвертий рік Карітас проводить заходи спрямовані на забезпечення постраждалого населення твердим паливом. Підтримка благодійних фондів місцевого підприємництва дала зростання виробництва альтернативного джерела палива – брикетів з відходів виробництва соняшникової олії.

У цьому році наш фонд, беручи до уваги рекомендації кластера гуманітарних організацій і опираючись на власний моніторинг діяльності за 2017-2018 роки, починає дистрибуцію опалювальних матеріалів з початку осені, щоб дати людям можливість зустріти наступ перших холодів вже підготовленими.

Проект спрямований на комплексне забезпечення вразливого населення в негазифікованих селах в 15 кілометровій буферній зоні Волноваського району Донецької області. Першим населеним пунктом стало с. Пільне Волноваського району, жителі якого в повній мірі щодня відчувають наслідки військових дій.

Проект підтримується і фінансується Карітасом Німеччини, включає в себе забезпечення населення паливом, медикаментами, продуктами харчування та психологічною підтримкою. Така форма мультифункціональних проектів допомагає комплексно реагувати на зміну ситуації в прифронтових селах і гнучко підходити до забезпечення основних потреб людей.

Categories: Новини

Залишити відповідь