Image

Карітас підтримує видання першого українського мотиваційного щоденника для підлітків

0 Comments

Мотиваційний щоденник CHALLENGER – видання для підлітків, що поєднує у собі арт-практики, психологію та навіть сучасну українську культуру. В Україні подібний проєкт реалізовують вперше.

Видати незвичайний арт-щоденник наважилися активісти ГО «Креатори» та професійний сімейний психолог Ельвіра Леоненко.

В основу щоденника лягли інструменти планування, самомотивації, екологічне мислення і навіть інтерактивні роботи сучасних українських художників та муралістів, як виклик креативності. Результатом став чималий об’єм корисної інформації, що постала у форматі окремих завдань на щодень. Щоденник містить більше 150 сторінок і кожна є унікальною та особливою.

«До всього ми маємо честь опублікувати мотивуючі цитати відомих українців: Джамали, Тараса Тополі, Інни Поперешнюк, Злати Огнєвіч, Максима Оробця та інших. Ми запропонували їм пригадати себе у підлітковому віці та звернутися до підлітків із сторінок щоденника фразою «Коли я був у твоєму віці, я б хотів, щоб мені сказали…». Це видавалося хорошою ідеєю, аж поки ми не побачили результат. Він надпотужний! Віримо, що ці думки дійсно надихнуть нове покоління бути кращою версією себе», – розповідає Наталія Тищенко, експертка з комунікацій ГО «Креатори».

Щоб видати цей незвичайний щоденник, що має стати насамперед другом своєму власнику, команда оголосила збір коштів на всеукраїнській краудфандинговій платформі Спільнокошт і має зібрати 65 тисяч гривень до середини грудня.

Карітас України підтримує цю креативну ініціативу для підростаючого покоління, і запрошує всіх небайдужих людей долучитись до благодійного збору.

Завдяки співпраці з Карітасом, кожна десята книга першого накладу буде поширена безкоштовно серед підлітків, які перебувають у кризових ситуаціях. Вихід видання заплановано на лютий 2020 року. Вже нині кожен може пердзамовити щоденник, здійснивши внесок через Спільнокошт від 450 гривень і обравши відповідний подарунок. Це є не лише корисне придбання для власної дитини, але й благодійність, адже кожну десяту книгу першого накладу буде передано підліткам, які перебувають в кризових ситуаціях, або ж мають досвід тривалого лікування, – констатують автори.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь