Image

Карітас передасть портативний рентген-апарат до Чернівецької обласної дитячої лікарні

0 Comments

Чернівці, Чернівецька обласна дитяча лікарня, 8 травня 2020 року, об 11:00

У п’ятницю, 8 травня, до Чернівецької обласної дитячої лікарні (вул. Головна 207 А) благодійники з Карітасу передадуть сучасний портативний рентген-апарат в межах реалізації акції «Червоне-Біле-Червоне».

Акція «Червоне-Біле-Червоне» покликана надати медичним установам Чернівецької області найнеобхідніші засоби для подолання кризи, спричиненої COVID-19. Координує проєкт Посольство Австрії в Україні разом із Торговим відділом установи та Карітасом Австрії.

На заході будуть присутні:

Дзвінка Чайківська – Генеральний Секретар Карітасу України

Владика Йосафат Мощич – єпископ Чернівецької єпархії УГКЦ

о. Сергій Триф’як – директор Карітасу Коломия

о. Василь Гасинець – директор Карітасу Чернівецької єпархії УГКЦ

Анатолій Козак – програмний директор Карітасу України

Довідка:

Карітас України є членом конфедерації Caritas Internationalis – об’єднання понад 160 національних Карітасів, які допомагають щороку десяткам мільйонів потребуючих людей у майже 200 країнах світу. З часу заснування першого Карітасу у Німеччині у 1897 році і до сьогодні Карітас дослухається до людей у потребі і надає їм засоби, аби змінити їхнє життя на краще. Глибокі моральні і духовні принципи гідності, справедливості та солідарності лежать в основі діяльності Карітасу і сьогодні. Перші організації Карітасу в Україні з’явились у 1992 році. З того часу сотні тисяч потребуючих українців отримали матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу. Майже 1000 працівників і волонтерів працюють на базі понад 30 регіональних організацій у 16 областях України.

Контактна особа: о. Сергій Триф’як

тел.: (097) 903 60 32

Е-mail: karitas.kolomya@gmail.com

Categories: News | Новини

Залишити відповідь