Image

Карітас Одеса вперше в Україні провів благодійний марафон «LaufWunder»

0 Comments

25 травня 2019 року, Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ», за підтримки департаменту освіти і науки Одеської міської ради та одеських спонсорів, успішно провів благодійний дитячий марафон «LaufWunder»

Вже 12 років поспіль марафон під назвою «LaufWunder», або «Дивовижний пробіг» організовує австрійський YoungCaritas (Молодіжний Карітас). В заході беруть участь переважно діти та молодь від 4 до 19 років. Ціль забігу полягає в тому, щоб привернути увагу громадськості до потреб людей, а особливо дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та зібрати необхідну суму для подальшого обслуговування цих людей в центрах Карітасу.

Цього року марафон «LaufWunder» в Австрії присвячений допомозі дітям та сім’ям із числа кризових в Україні. Саме тому Карітас Одеса вирішив підтримати цю ініціативу.

Керівник проектів Карітасу Одеса Світлана Колодчин розказала журналістам про мету заходу та про стимули для учасників забігу: «Мета дитячого марафону «LaufWunder »залучення дітей до активного відпочинку та формування духу благодійності. В нашому марафоні немає переможців. Переможець кожен, хто приєднався до акції і пробіг дистанцію. Діти, пробігши дистанцію, змогли пригоститися солодощами та морозивом. Всі учасники марафону автоматично ставали учасниками лотереї, в якій розігрувалися навушники, портативна музична колонка, універсальна мобільна батарея, квитки в музеї, кінотеатри, сертифікати в кафе».

Довжина пробігу склала приблизно 1 км. У ньому взяли участь 200 школярів з чотирьох одеських шкіл.

Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ» вже більше 10 років працює з уразливими групами населення. За рік фонд обслуговує більше 70 дітей вищеперелічених категорій в рамках діяльності дитячого центру, де діти мають можливість всебічно розвиватися: вчитися, спілкуватися і заводити нових друзів, працювати в команді, розвивати уяву і творчі здібності тощо. Благодійний дитячий марафон допоміг здійснити збір коштів для подальшого соціально-психологічного і педагогічного супроводу дітей в дитячому центрі Карітасу.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь