Image

Карітас Одеса шукає і знаходить нові шляхи допомоги потребуючим школярам

0 Comments

Ми продовжуємо залучати соціально активних людей та представників бізнесу зі всієї країни до щорічної благодійної акції Карітасу України «Шкільний портфелик», яка стартувала з початком липня.

Працівники регіонального осередку Карітасу просять підтримати їх в бажанні допомогти дітям із малозабезпечених сімей Одеси.

За попередні чотири роки акції в Одесі команді фонду вдалось збільшити кількість портфелів для малозабезпечених, багатодітних та кризових сімей у 10 разів – від 22 в 2014 році до 200 в 2017 році.

«В цьому році ми ставимо собі за мету зібрати 200 комплектів для першокласників в Одессі та селищі Петроверівка, Одеської області», – каже співробітниця Карітасу Одеса Кіра Менакер.

Власними силами зібрати 200 портфелів для Карітасу Одеси занадто складно Однак, зусиллями багатьох небайдужих людей можна зробити дуже багато. Працівники фонду намагаються використовувати всі можливості для збору канцтоварів, тому співпрацюють з місцевим бізнесом, національними компаніями, фізичними особами.

Нещодавно Карітас Одеса також організовував благодійний творчий вечір Бориса Херсонського, одного з найвідоміших українських поетів. Автора численних поетичних збірок та лауреата українських та місцевих літературних та перекладацьких конкурсів. Тоді вдалось зібрати 3340 гривень, які підуть на закупівлю шкільного приладдя

Цього року кошти для «Шкільного портфелика» регіональна організація також збирає на платформі «Мой город».

«Ми плануємо зібрати кошти на 50 рюкзаків. Решта 150 плануємо зібрати за допомогою партнерів і приватних благодійників», – додає Кіра Менакер.

Варто зазначити, що допомагаючи у такий спосіб, благодійник отримує пам’ятний подарунок від Карітасу Одеса – який саме – дізнаєтесь вже на сторінці проекту.

Categories: Новини

Залишити відповідь