Image

Карітас Одеса: Календар заходів на жовтень 2019

0 Comments

В Карітасі Одеса склали список можливостей для саморозвитку, а саме календар майстер-класів з психології.

Це підбірка заходів, які допоможуть вам пізнавати, відчувати, досліджувати і змінювати себе та своє сприйняття навколишнього середовища.

Перелік, що нижче, – не повний. Більше інформації про цікаві заходи на сторінці Карітасу Одеса в фейсбуці.

Для кого: дорослі (від 18 років)

Коли: щопонеділка з 18:00 до 21:00

Де: Лермонтовський провулок, 13, Карітас Одеса УГКЦ

Ціна: безкоштовно, за попередньою реєстрацією

Тренер: Марина Равчеєва – дипломований психолог-консультант, сертифікований психотерапевт (2 ступінь) і сертифікований супервізор (3 ступінь) в гештальт підході.Організатор: проект “Зміцнення соціальної згуртованості” Благодійного фонду “Карітас Одеса УГКЦ”.

Календар майстер-класів на жовтень:

14 жовтня

Майстер-клас “У пошуку своїх бажань”

Реєстрація: https://forms.gle/SQX8Vq5sHJCC9nFn8
Кожен з нас чогось хоче, іноді бажає усіма фібрами своєї душі. З дитинства ми чуємо казки, в яких персонажі загадують свої бажання різним чарівним тваринам, істотам і предметам. Так що ж це таке наші бажання? І чому іноді отримавши щось, до чого ми прагнули, ми не відчуваємо радість? Про це та інше будемо говорити на майстер-класі “У пошуку своїх бажань” і разом з учасниками зробимо хай не велику, але переоцінку цінностей, виявимо те, на що витрачається життєва енергія, та те, як направити її в ті місця або до тих людей, які в даний період життя приносили б більше задоволення і користі.

21 жовтня

Майстер-клас “Булінг і як його уникнути”

Реєстрація: https://forms.gle/CDEZS1YQKMfsgiLc9
Ваш чоловік не в захваті від ваших страв і говорить образливі слова? Ваша дитина приходить додому засмучена, бо в школі з неї знущаються, а ви не знаєте, як їй допомогти? На роботі колеги не розмовляють з новачком і ви не знаєте, як допомогти і не нашкодити своїй репутації? 

У нас є дві новини: 

  • це все булінг – і це погано!
  • його можна подолати і ми розкажемо як!

Булінг в перекладі означає “цькування”. Найчастіше це явище поширене серед школярів і студентів, але також існує у дорослих колективах. Булінг – це агресивне переслідування одного з членів колективу іншим (іноді групою з лідером). Цькування може проявлятися у фізичній і психологічній формах.Поняття булінг дуже об’ємне і має коріння з дитинства, коли відбувається інтенсивне становлення психіки. Тоді у дитини не було можливості навчитися орієнтуватися в своїх відчуттях. Тобто, батьки не називали їй те, що з нею відбувалося “тут і зараз”. Наприклад, не говорили: “Тобі зараз сумно …», «Тобі зараз боляче …», «Ти зараз поранений …» і т.д. Як навчитися орієнтуватися, бути чутливим до своїх відчуттів, розпізнавати і запобігати насильству у свій бік, а також не проявляти насильство до іншої людини?

28 жовтня

Майстер-клас “Розвиток особистості (8 стадій по Е.Еріксону)”

Реєстрація: https://forms.gle/ShzRDQvRPuVo1Ggp9
Не можете «знайти себе»?Маєте багато друзів, але почуваєтесь самотнім?Не отримуєте задоволення від роботи, проте досі не знаєте ким хотіли б працювати?Ми розповімо як усвідомити себе і своє місце в світі. На майстер-класі Ви дізнаєтеся:як ідентифікувати себе як особистістьна якому етапі розвитку особистості за Е. Еріксоном знаходитеся саме Ви. Вчений вважав, що особистість розвивається протягом всього життя і має 8 етапів. Про це детально поговоримо на майстер-класі.


Західи організовано в рамках проекту “Зміцнення соціальної згуртованості” Благодійного фонду “Картас Одеса УГКЦ”.
До зустрічі 🙂


Categories: News | Новини

Залишити відповідь