Image

Карітас масштабно відсвяткував Міжнародний день захисту дітей

0 Comments

Протягом 1, 2 та 3 червня 2018 року командами представництв Карітасу України у великих та малих містах нашої держави (19 міст): Борислав, Броди, Дніпро, Дрогобич, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кам’янське, Київ, Коломия, Львів, Нововолинськ, Полтава, Одеса, Сєвєродонецьк, Слов’янськ, Стрий, Тернопіль, Харків, Хмельницький було організовано святкування Міжнародного Дня захисту дітей.

Свято відбувалось як своєрідний Всеукраїнський флешмоб, від Заходу до Сходу.

Заходи були організовані співробітниками соціальних центрів Карітасу України в громадських місцях для дітей та сімей. В кожному такому центрі допомогу та підтримку отримують близько 60-100 вразливих дітей, такі як: сироти; позбавлені батьківського піклування; вимушено переселені; з особливими потребами та інші.

«Мета цієї акції – привернути увагу громадськості до прав дітей. В Карітасі є мережа центрів для дітей та сімей, які успішно функціонують на сході і заході країни. Увага на те, що ми маємо спільно залучати державні структури та громадські організації, щоб робити це свято для дітей разом. Ми залучаємо творчу молодь, приватних підприємців, щоб вони могли показати себе і допомогти розвивати творчу активність», – розповідає керівник по роботі з дітьми і молоддю фонду «Карітас. Івано-Франківськ» Леся Дорош.

В кожному із осередків Карітасу була передбачена ціла низка цікавих активностей: активні ігри – фрісбі, настільний теніс, – конкурси, квести, вікторини, танці, вистави, малювання на асфальті, виставки та ярмарки дитячих робіт, майстер-класи та багато іншого. На гостей чекали яскраві та незвичайні фотозони, батут, аква-грим, багато смаколиків, сувенірів тощо. Для батьків на багатьох локаціях проводились психологічні тренінги та майстер-класи.

Святкові заходи по всій Україні відвідали більш ніш 5 000 дітей та 2 000 сімей, при цьому було зібрано біля 20 000 грн благодійних пожертв. Виручені під час свята кошти будуть використані на літні табори для дітей із вразливих груп або інші потреби молоді.

«Це свято стало нашим чи не першим масштабним заходом, який дозволив охопити понад 5 000 дітей по всій Україні. Організовуючи цю подію, ми хотіли створити яскраве свято для дітей, подарувати їм радість та приємні емоції у цей особливий день. Тим не менше, важливим для нас було вийти за межі звичного для нас середовища, до широкого загалу з метою розповісти про роботу Карітасу та її важливість. Завдяки проактивності, ініціативі, творчому підходу та оптимізму працівників місцевих Карітасів, допомозі волонтерів та молоді з Центрів, а також підтримці місцевих партнерів, ця подія стала незабутньою», – коментує масштабний захід Наталія Ткаченко, координатор проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей» та організатор Всеукраїнського свята до Дня захисту дітей.

Більше інформації про свята, які відбулись по всій Україні шукайте за хештегом #КарітасДітям у Фейсбуці.

Святкування Міжнародного дня захисту дітей

(якщо не завантажились фото оновіть сторінку або натисніть Ctrl+R)

Categories: Новини

Залишити відповідь