Image

Карітас Львів організував дитячий табір «Омріяний відпочинок»

0 Comments

З 21 липня до 28 липня триває дитячий табір «Омріяний відпочинок» у с. Лопушна Перемишлянського району Львівщини на базі відпочинку «Скарбова гора».

Традиційно, літо – це час відпочинку, оздоровлення, дитячих таборів, позитивних вражень та друзів. Проте, не кожна родина може забезпечити своїй дитині якісний відпочинок. Коли сім’я перебуває у складних життєвих обставинах, має обмежений бюджет, який переважно витрачає на харчування та комунальні послуги – дуже важко спланувати літній відпочинок для дитини і оплатити участь в дитячому оздоровчому таборі. Тому, протягом, літніх канікул дитина проводить свій час в межах свого району проживання, або вештається безцільно по вулиці, або «зависає» у соціальних мережах і комп’ютерних іграх, таким чином, втікає від одноманітних, нецікавих днів. Велике значення у формуванні повноцінної особистості відіграє не лише задоволення її базових потреб, а й змістовний правильний відпочинок з однолітками, під час якого вона може сформувати навички та уміння налагоджувати позитивні стосунки з оточуючими, навчитися навикам самообслуговування, привчитися до дисципліни. Саме табір «Омріяний відпочинок» дасть змогу підліткам отримати усі вище перелічені можливості для пізнання себе.

Програма літнього «Омріяного відпочинку» поєднує в собі комплекс навчальних заходів та відпочинково-оздоровчу складову. У програмі використовуються наступні методи та діяльності: педагогіка пригод, арт-терапія, групова робота, рукоділля, активні та спортивні ігри, арт-театр.

Табір організовано з метою безпечного відпочинку дітей, пропагування здорового способу життя, підвищення рівня розвитку комунікативних здібностей, рівня вихованості, виховання любові до рідного краю та до природи.

Табір організував БФ «Карітас-Львів УГКЦ» для 20 бенефіціарів проекту «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю» за підтримки управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь