Image

Карітас-Київ отримав відзнаку «ТОП-100» серед найкращих проєктів громадських організацій Києва

0 Comments

«15 вересня 2021 року Благодійний фонд «Карітас-Київ» отримав нагороду переможця ярмарку найкращих проєктів громадських організацій «ТОП-100», організатором якого є Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)», – повідомляє о. Роман Сиротич, директор Карітас-Київ.

Нагороду присвоєно за успішну співпрацю в реалізації громадських ініціатив у вирішенні питань місцевого значення. Найкращою практикою-переможницею було визнано – Надання та вивіз гарячого харчування людям в умовах пандемії.

Урочиста церемонія нагородження переможців «ТОП 100» Нагородження відбувалася у парку «Хрещатий» під Аркою дружби народів за участі мера Києва Віталія Кличка.  

Відбір уже другий рік поспіль ініціює Департамент суспільних комунікацій КМДА. Загалом у відборі взяли участь майже 350 громадських організацій. Переможців визначила конкурсна комісія, до складу якої увійшли представники Київської міської ради, Громадської ради при Київській міській раді, КМДА та громадського сектору.

Карітас-Київ впродовж вже більше 25 років надає допомогу людям, які опинилися в кризі, бездомним, людям похилого віку, дітям різних категорій. В умовах пандемії виникли нові виклики на які потрібно було оперативно реагувати. У співпраці із місцевою владою було розпочато, а точніше – відновлено – харчування людей як бездомних, так і тих, хто опинився у потребі. Так, у благодійній їдальні Карітасу готувалися гарячі обіди і вивозилися на вулицю для людей. Кожного разу їжу отримувало 70-80 осіб.

«Кожен із нас має теплу затишну оселю та смачний обід. Але не треба забувати, що поруч є люди, які опинились за межею бідності, бездомні. Вони особливо потребують нашої з вами допомоги та підтримки. “Гарячий обід” – це харчування для людей, які не мають можливості забезпечити себе, а в холодну пору року ще й потерпають від холоду – літні люди, безхатченки, люди з інвалідністю. Самотня старість, низька пенсія разом із викликами, пов’язаними з пандемією, відкинула людей похилого віку, осіб з інвалідністю, безхатченків ще далі за межу бідності. З жовтня ми знову відновлюємо гаряче харчування цим категорія людей, тому просимо підтримати збір коштів на закупівлю продуктів для приготування їжі. Ваш внесок – це більше ніж шматок хліба тому, хто потребує підтримки. Це турбота, тепло, яке зігріває душу, це відновлена віра в людей, які поруч, це впевненість у тому, що тебе розуміють, підтримують, цінують і поважають твій вік та гідність. Це прояв Божого милосердя через кожного з нас», – говорить о. Роман Сиротич, директор Карітас-Київ.

Долучитись до збору коштів для закупівлі продуктів із метою приготування гарячих обідів і допомогти людям у скруті можна надавши продукти харчування або перерахувавши кошти: Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас-Київ», ЄДРПОУ 21477781, Рахунок UA283253650000002600910299143 АТ «КРЕДОБАНК».


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь