Image

Карітас Київ започатковує Всеукраїнський чемпіонат з вуличного футболу для дітей

0 Comments


12.05.2016, Київ

20-21 травня 2016 р. в Києві відбудуться перші змагання Всеукраїнського Кубку Карітасу з вуличного футболу. Це – початок щорічного футбольного турніру для дітей та підлітків, відкритого для команд з різних куточків України, незалежно від віку, статі, рівня підготовки гравців. Єдиною умовою участі є спортивна мотивація команд, а правилом – чесна гра на рівних. Турнір організовує Благодійний фонд «Карітас Київ».



Шість юнацьких команд з Києва, Львова, Тернополя, Одеси, Хмельницького та Коломиї змагатимуться за перший Кубок Карітасу з вуличного футболу. Герої спортивних майданчиків житлових районів зможуть показати свої футбольні таланти значно ширшій аудиторії, ніж мешканці прилеглих будинків та сусіди, а взаємодія в командах – визначить долю Кубку. Адже вуличний футбол – це передовсім гра на порозуміння та силу волі, це ідея спорту як тренування духу, де спортсмена визначає його наполегливість та кмітливість.

Учасниками першого Кубку Карітасу з вуличного футболу стануть передусім підлітки соціальних центрів проекту «Мобільна робота з молоддю». Це молодь у складних життєвих обставинах, часто – з кризових родин. Футбол для них – це спосіб вибудовувати свій характер, вміння боротись з труднощами та ставати кращими, досягати більшого, виявляти та розвивати свої сильні сторони. Також це позитивний вихід емоцій та захоплива спільна справа, яка об’єднує підлітків, сприяє інтеграції та вільній, неупередженій взаємодії між ними.

Кубок Карітасу підтримали гравці ФК «Динамо» Київ, які запросили юних учасників турніру 20-го травня, напередодні матчу за Кубок, відвідати тренувальну базу «Динамо». Там відомі футболісти проведуть підліткам майстер-класи та навчать «фірмовим» технічним прийомам володіння м’ячем на полі. Змагання за Кубок відбудуться 21-го травня.

У планах організаторів – продовжувати активно гуртувати молодь навколо спорту та активності, здорового способу життя, взаємоповаги, спілкування на рівних. Заохочувати підлітків розширювати власний світогляд та культивувати позитивні звички, йти до мети, незважаючи на зовнішні обставини, вміння підтримувати та приймати підтримку від товаришів. Кубок Карітасу зростатиме до щорічного найбільшого в Україні змагання з вуличного футболу, участь в якому братимуть підлітки різних молодіжних організацій та спонтанно сформовані «дворові» команди. В перспективі турнір стане міжнародним, прийматиме учасників з різних країн, об’єднаних футбольним азартом.

Підлітки всього світу грають у футбол у своїх подвір’ях, на вулицях біля будинків, на паркувальних майданчиках біля магазинів, за школами в перервах між уроками. Одяг, взуття та покриття майданчика ролі не грають – так же, як і соціальний стан та вік футболістів жодним чином не впливають на розподіл ролей в команді. «Якщо є можливість обирати м’яч – завжди беріть найстаріший», – це неписане правило вуличного футболу: не шукати ідеальних умов, не бути надто прискіпливими до правил, а просто насолоджуватись грою.

Categories: Новини

Залишити відповідь