Image

Карітас Київ надає психологічну та соціальну допомогу дітям вимушених переселенців

0 Comments


09.12.2015, Київ

Впродовж майже року у Карітасі Київ діє Центр дитячого розвитку та дозвілля “Простір, дружній до дитини”, який має на меті надання психологічної та соціальної допомоги й опіки дітям вимушено переселених осіб із зони збройного конфлікту на Донбасі. 



Одним із багатьох видів діяльності і праці із дітьми є квести та різноманітні ігри для дітей вимушених переселенців, які відкривають дітей і допомагають подолати психотравми. Діти радісно виконують завдання, шукають нестандартні підходи до вирішення складних ситуацій та швидкого прийняття рішень, засвоюють практично орієнтовані знання, які допомагають адаптуватися, пристосуватися і з легкістю подолати всі перешкоди на життєвому шляху.

“Діти навчаються креативно мислити. З духом перемоги проходять захоплюючі та цікаві ігри та квести. Подорожуючи по різних країнах, де веселі аніматори якнайкраще передають культурні звичаї, традиції, побут та звички різних куточків світу. Квести та ігри мають на меті не тільки інтелектуальний розвиток, але й несуть спортивно оздоровчий характер. Все заради того, щоб діти зростали розумними, здоровими і кмітливими та змогли позбутися своїх травм”, – говорить соціальний працівник – аніматор Карітасу Київ Ткачук Богдан.

Психосоціальну допомогу у Карітас Київ надають фахівці, які мають досвід у дошкільному вихованні, педагогіці та психології дітей різних вікових груп. Центр дитячого розвитку “Простір, дружній до дитини” за період своєї діяльності охопив вже понад 300 дітей віком від 3 до 15 років.

Діяльність, найперше, спрямована на надання психологічної допомоги вимушено переселеним дітям, які пережили жахіття війни та втечі. Такий центр – це комфортний простір для їх спілкування, відпочинку, навчання і самовираження, що є передумовою для зниження почуття гніву й тривоги. Для того, щоби сприяти якнайкращій соціалізації переселених із зони збройного конфлікту, близько 25 % підопічних становлять місцеві діти з багатодітних і малозабезпечених сімей. Це дає можливість дітям зі Сходу краще адаптуватися до теперішніх умов їхнього проживання та спілкування серед нових друзів.

Карітас Київ на сьогодні надав допомогу понад 15 тисячам переселенців, серед яких, перш за все люди соціально незахищених категорій та діти. Грошова допомога, допомога продуктами харчування, засобами гігієни, інвалідними візками та засобами реабілітації, одягом, взуттям, а також і психологічна – те, що там необхідно вимушеним переселенцям в першу чергу. Під опікою Карітасу перебувають найбільш незахищені верстви населення, що виїхали з територій військових дії та Криму: інваліди, пенсіонери, самотні матері та багатодітні сім’ї.

“Я хочу щиро подякувати всім, хто сприяє нам у допомозі вимушеним переселенцям та всім, хто потребує допомоги. Водночас запрошую до співпраці й прошу про допомогу тих, хто може її надати, щоб разом ми змогли подолати велику гуманітарну кризу. Завдяки Вам, благодійники та добродії, ми маємо можливість повноцінно служити людям, змінюючи в такий спосіб нашу країну, про єдність якої сьогодні мріємо”, – наголосив директор Карітасу Київ о. Роман Сиротич.

Categories: Новини

Залишити відповідь