Image

Карітас Кремінна реалізовує проект експрес-харчування для потребуючих

0 Comments

Кремінський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кремінської РДА спільно із Карітасом Кремінна реалізовують проект по організації експрес харчування «Їжа на колесах».

Громадяни міста Кремінна, а це переважно люди похилого віку, внутрішньо-переміщені особи, особи з інвалідністю та які опинились в кризовій ситуації, отримують гарячі обіди, які їм розвозять безпосередньо за місцем проживання.

«За тиждень реалізації проекту 100 людей жителів міста Кремінна отримали гарячу їжу з доставкою додому. П’ятеро людей, яких включили в програму як одержувачів такої підтримки відмовились від неї з проханням надати цю допомогу сім’ям з хворими діточками або тяжкохворим одиноким людям. Робота триває. Все на славу Божу», – зазначають організатори благодійної ініціативи на своїй сторінці у Фейсбуку.

Як повідомлялось раніше, проектом місцевої парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ «Їжа на колесах» передбачена доставка їжі за місцем проживання або до пунктів обігріву самотнім, паліативно хворим людям, громадянам похилого віку, з інвалідністю і тим, хто знаходиться у складних життєвих ситуаціях (безхатченки, ВПО).

Так, 2-3 рази на тиждень обіди будуть доставлятись до місця проживання потребуючих на це осіб.

Спільна діяльність членів релігійної громади та соціальних працівників базується на християнських принципах і цінностях, а допомога надається нужденним, незалежно від віросповідання чи будь–яких інших особливостей. Наразі така допомога є одним із напрямків соціального служіння парафії Української греко – католицької церкви м. Кремінна.

Спонсор проекту Porticus Worldwide.

Porticus – міжнародна організація, яка управляє і розвиває благодійні програми благодійних організацій. Співпрацює з партнерами по всьому світу, щоб сприяти людської гідності, соціальної справедливості і стійкості. Працюючи в стратегічних темах Porticus, що стосуються освіти, суспільства, віри і турботи,а також в області економічного розвитку і зміни клімату, прагне внести вклад в системні соціальні зміни, об’єднавши тематичний досвід з благодійними організаціями по всьому світу.

Categories: Новини

Залишити відповідь