Image

Карітас Коломия розвиває соціальне служіння у Новодністровську

0 Comments

Наприкінці минулого тижня команда Карітасу Коломия навідалась до парафії Преображення Господнього, що в Хотині аби розповісти про соціальне служіння у громаді.
Дана парафія є невеличкою та маленькими кроками уже звершує харитативну діяльність у вигляді матеріальної допомоги потребуючим сім’ям району. Також миряни спільними зусиллями будують церкву та відвідують дітей, які перебувають в інтернаті.

Говорили про соціальне служіння і в Новодністровську. Візит виявився цікавим та незвичним, бо зустріч відбулася у Територіальному центрі соціального обслуговування м.Новодністровськ

Карітас м.Новодністровськ Чернівецької Єпархії добре співпрацює з Терцентром, тож на зустрічі були присутні чи не всі соціальні робітники міста. Спільними зусиллями люди сортують та видають одяг для нужденних, а також займаються з дітьми з особливими потребами.

Працівникам показали відео «Слово Блаженнішого Святослава про соціальне служіння», де присутні почули чітку різницю між працею соціальних робітників та власне харитативною діяльністю. Також о. Vasyl Latchuk наголосив присутнім, що Церква та соціальні працівники в жодному разі не є конкурентами, а навпаки – спільними зусиллями нам вдасться якісно допомогти тим, хто у потребі. На завершення зустрічі працівникам Терцентру представили посібник «Любов’ю служіть один одному» та подякувати за теплим прийом і гостинність.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь