Image

Карітас Кам’янське організував психологічний семінар “Травма поколінь”

0 Comments

Важливий для нашого суспільства семінар «Травма поколінь», організований Карітасом Кам’янське, відбувся 19 жовтня 2019 року в приміщенні молодіжного центру «МИР HUB».

Тренером виступила спеціаліст з травмотерапії Оксана Грицюта. Семінар відвідали психологи, освітяни, соціальні працівники та зацікавлені мешканці міста.

Захід проходив в теплій, дружній атмосфері, коли кожний учасник був задіяний в процесі опрацювання своєї особистої травми. Семінар був побудований не тільки на теоретичних основах, а й наповнений практичними вправами. Учасники семінару виконували вправи на визначення та опрацювання своїх негативних емоцій за допомогою спеціального унікального методу.

Для покращення якості свого життя тренер запропонувала учасникам використовувати в своєму житті метод так званого фіолетового браслету, щоб говорити і думати про себе та про інших добре та малювати в своїй уяві позитивні картини свого життя. Результатом методу повинна стати нова звичка через 21 день жити кращим і більш наповненим життям.

Семінар був наповнений практичними вправами, такими як малювання хворого саду, такого, як в теперішній момент відчуває себе душа людини, а потім – здорового. Сенс методики – визначення потреб людини для кращого самопочуття. Метафоричні карти були відображенням теперішнього душевного стану людини, і те, які ресурси вона може використати, щоб покращити свою ситуацію. А також вправа на уявлення себе квіткою, яка наповнюється цілющою силою з різних сторін.

Після виконання всіх вправ і випробування методів тренер попросила учасників дати зворотній зв’язок, щоб побачити і почути, як змінилися їх думки і уявлення про ті чи інші події в їхньому житті.

Люди були вражені отриманими знаннями і позитивним наповненням, вони висловили вдячність за розвиток і можливість знайти нові ресурси для покращення свого життя.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь