Image

Карітас Івано-Франківськ налагоджує співпрацю з ОТГ області у сфері протидії торгівлі людьми

0 Comments

Останні три місяці адміністрація Карітасу Івано-Франківськ, працівники проекту «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми в Івано-Франківській області» спільно з Івано-Франківським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей, молоді та Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА відвідували ОТГ Івано-Франківської області.

В рамках візитів знайомились з керівництвом ОТГ та налагоджували співпрацю з метою активізації роботи в новостворених громадах у сфері протидії торгівлі людьми.

Спілкуючись, виявляли, що майже в кожній ОТГ є велика кількість трудових мігрантів, які виїжджають на заробітки як за кордон, так і в межах України. Подбати про їхню безпеку та налагодити механізм надання допомоги для людей, які постраждали від торгівлі людьми, в тому числі й дітей, – такий результат досягнутих домовленостей на рівні керівництва 12 ОТГ Івано-Франківської області.

Наступний крок у співпраці – круглі столи, навчальні тренінги для службовців ОТГ. А для населення – широкомасштабна превентивна робота та поширення інформаційних матеріалів, як не потрапити у пастку або як отримати допомогу у разі потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

Проект «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми в Івано-Франківській області» діє за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні IOM Ukraine, за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства закордонних справа, торгівлі й розвитку Канади (DFATD) та Міністерства закордонних справ Норвегії у партнерстві з Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА.

Categories: Новини

Залишити відповідь