Image

Карітас Івано-Франківськ допоможе постраждалим від війни започаткувати власний бізнес

0 Comments

Учасникам проекту з самозайнятості для започаткування власної справи буде видане необхідне обладнання. Обладнання отримають учасники, які успішно захистили свої бізнес-плани.

Нагадаємо, у квітні Карітас розпочав новий проект з самозайнятості та мікропідприємництва «Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні». Грант на самозайнятість складає до 650 євро, з мікропідприємництва – до 2500 тисяч євро.

Отриманню грантів передувало навчання – тренінги та консультації. Серед тих, хто успішно захистив бізнес-плани, є й внутрішньо переміщені особи, й учасники АТО і місцеві мешканці.

Олександр Доронюк – учасник АТО. Після повернення зі Сходу вирішив розпочати власну справу. Взявся за сушіння та продаж деревини. Орендує приміщення, де обладнав цех. Для роботи чоловіку був необхідний твердопаливний котел. В планах – офіційно зареєструватись як приватний підприємець.

Інна Денисова – внутрішньо переміщена особа, переїхала з Донецька. Там працювала вчителем у школі. В Івано-Франківську не змогла влаштуватися на роботу, однак вирішила зайнятися репетиторством, у тому числі і онлайн – по скайпу. Для роботи необхідні ноутбук та графічний планшет.

Гранти з самозайнятості для започаткування власної справи отримають 37 осіб, серед них 24 внутрішньо переміщених осіб, 3 учасника АТО та 13 місцевих мешканців.

На першому етапі обладнання отримають восьмеро людей. Видача буде продовжуватися протягом двох місяців. Надалі працівники Карітасу здійснюватимуть супровід та моніторинг підприємців-початківців заради успішного розвитку їхнього бізнесу.

Проект реалізується за підтримки Міжнародної організації з міграції за фінансування Уряду Німеччини через німецький Банк Розвитку KfW.

Categories: Новини

Залишити відповідь