Image

Карітас хоче інклюзивну Європу, що захищає глобальну солідарність

0 Comments

Заява з регіональної конференції Карітасу Європи 2019

23 травня 2019 року в Римі відбулась щорічна регіональна конференція Карітасу Європи. На заході 49 представників всесвітньої мережі з 46 європейських країн підтвердили свій заклик до європейських лідерів поставити інтереси простих людей в центр усіх політик. Пріоритетними в прийнятті майбутніх політичних та економічних рішень мають стати людська гідність та захист основних прав людини. Ми хочемо мати соціально-орієнтовану Європу, яка не залишає нікого напризволяще, яка є інклюзивною й привітною та виступає за глобальну солідарність.

За останні кілька років мережа Карітасу Європи стала свідком – з дедалі більшою занепокоєністю – глобальних тенденцій, що призводять до соціальної, економічної та політичної поляризації. Посилення недовіри до установ, поширення страхів у суспільстві – все це сприяє соціальній ізоляції та нерівності і має руйнівний вплив на життя людей. Ми закликаємо європейських лідерів взяти на себе повну відповідальність за те, щоб покласти край цим тенденціям, Карітас, зі свого боку, буде всебічно цьому сприяти.

Ми хочемо інклюзивну Європу в якій люди, що живуть за межею бідність та в соціальній ізоляції не залишаються напризволяще. Ми прагнемо надійної політики, яка не тільки захищає потребуючих, а й допомагає їм процвітати і робити внесок в загальне благо.

Ми хочемо гостинну Європу, в якій мігранти та приймаючі громади працюють разом. Ми вважаємо, що ця співпраця повинна бути заснована на визнанні внеску мігрантів та приймаючих громад на користь суспільства.

Ми хочемо Європу, що захищає глобальну солідарність, виконуючи свої зобов’язання з надання допомоги в цілях сталого розвитку; Європу, де політика в області розвитку спрямована на викорінення бідності; Європу, яка надає пріоритет людям, що потрапили в скрутні життєві обставини.

Учасники Регіональної конференції вважають, що Рада Європи відіграє фундаментальну роль в забезпеченні прав людини в Європі, і повинна бути активною по відношенню до держав-членів щодо виконання ними своїх зобов’язань. За кілька днів відбудуться вибори нових членів Європейського Парламенту, які матимуть вплив на політику та бюджет, що пов’язані з основними правами, соціальною політикою, а також розвитком і гуманітарною допомогою, тож ми закликаємо громадян взяти на себе відповідальність за майбутнє Європи.

«Надихаюча надія є важливою для європейської мережі Карітас. Більш ніж будь-коли з часу створення Ради Європи та Європейського Союзу, ми повинні вірити і активно брати на себе зобов’язання щодо цінностей демократії, стійкості, рівності, соціальної справедливості та солідарності у всьому світі. Карітас продовжуватиме слухати та працювати з потребуючими людьми, щоб досягти структурних змін та сприяти захисту людської гідності», – зазначила Марія Німан, новий Генеральний секретар Карітасу Європи.

Учасники регіональної конференції висловили свою глибоку вдячність колишньому Генеральному секретарю Карітасу Європи Хорхе Нуньо Майєру та згадали його численні досягнення на цій посаді.

 

PHOTO BY: FLICKR/PTWO/CC BY 2.0

Categories: News | Новини

Залишити відповідь