Карітас Хмельницький отримав статус єпархіального

Днями відбулася надзвичайна подія у становленні та розвитку Благодійного фонду «Карітас-Хмельницький УГКЦ».

З благословення єпископа Кам’янець-Подільської єпархії Івана Кулика, рішенням Засновників та Членів правління організації, БФ «Карітас-Хмельницький УГКЦ» отримав статус єпархіального.

Карітас Хмельницький відвідали Андрій Васькович – президент міжнародного благодійного фонду «Карітас України» та Дзвінка Чайківська – генеральний секретар «Карітасу України», експерт проектів і програм по охороні здоров’я, керівник лобістської групи Карітасу України.

Після підписання усіх нормативно-правових документів, Андрій Васькович та Дзвінка Чайківська у супроводі синкела Кам’янець-Подільської єпархії о. Івана Данкевича відвідали Хмельницьку міську раду, де відбулася робоча зустріч з Хмельницьким міським головою Олександром Симчишиним.

За круглим столом обговорили питання співпраці влади міста і БФ «Карітас-Хмельницький УГКЦ» у розвитку соціальної сфери громади та дійшли висновку, що нинішній позитивний стан співпраці органів міського самоврядування та благодійного фонду обумовлений, в першу чергу, таким чинником, як обопільне бажання сторін співпрацювати на користь жителів міста, утвердження Хмельницького як європейського високорозвиненого полісу.

Ввечері відбулася зустріч Президента Карітасу України з колективом Благодійного фонду «Карітас-Хмельницький УГКЦ».

Пан Андрій Васькович мав добру нагоду цього дня поспілкуватись з працівниками та подякувати їм за роботу.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/